Da biste postigli savršenstvo okusa mesa, ne treba vam puno sastojaka ni truda – tek malo organizacije. To potvrđuje i ovaj recept za svinjske kotlete, a koji obuhvaća tek šačicu sastojaka.
Svinjske kotlete s kostima važno je staviti u marinadu na osam sati u hladnjak, a koja se sastoji od tek tri sastojka: umaka od soje, smeđeg šećera i nasjeckanog češnjaka. Meso možete po želji začiniti i s nešto papra – sol nije potrebna zbog slanosti sojina umaka.
Kada ste spremni za pečenje mesa, stavitega na roštilj ili gril tavu i ukusan obrok imat ćete za čas posla. Poslužite pečene svinjske kotlete uz prilog po želji i sezonsku salatu.
Svinjski kotleti u marinadi - sastojci:
- 4 svinjska kotleta s kostima
- 125 ml umaka od soje
- 100 g smeđeg šećera
- 3-4 češnja češnjaka
Svinjski kotleti u marinadi - priprema:
- U posudi pomiješajte umak od soje, smeđi šećer i nasjeckani češnjak. Kotlete po želji popaprite i uronite u marinadu. Stavite posudu u hladnjak na minimalno osam sati, ali može i preko noći.
- Izvadite kotlete iz hladnjaka pola sata prije nego što ste spremni za pečenje kako bi dosegnuli sobnu temperaturu. Ispecite ih na zagrijanom roštilju ili gril tavi. Pecite meso 4 do 5 minuta sa svake strane dok ne budu termički obrađeni do kraja.
- Poslužite pečeno meso sa sezonskom salatom i prilogom po želji. Dobar tek!
Vodič za pripremu svinjetine: Trikovi za sočnu vratinu, hrskavo carsko meso i neodoljivi kare