Slanutak je namirnica bez glutena bogata prehrambenim vlaknima, folatima i željezom. Riječ je o moćnoj kombinaciji koja poboljšava probavu te jača imunitet.

Od slanutka se mogu napraviti razna jela, a posebno dobar je puding koji se može servirati kao desert, ali i kao nutritivno hranjivi doručak.

Sastojci za čokoladni puding sa slanutkom:
200 grama kuhanog slanutka
150 grama bademova mlijeka
50 grama hrskavog maslaca od kikirikija
30 grama kakaa u prahu
3-4 žlice meda
1 smrznuta banana
½ čajne žličice cimeta

Puding-keksići Hrana i piće Samo 5 sastojaka: Brzi recept za fine puding-kekse od čokolade i vanilije

Priprema:
1. Stavite sve sastojke u dobar blender ili sjeckalicu povrća i pulsirajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

2. Prebacite smjesu u manje posudice i poslužite s voćem po želji. Dobar tek!

Savjet plus:

Ako želite ovaj desert transformirati u veganski obrok med zamijenite s agave sirupom, javorovim sirupom ili pastom od datulja.

Umjesto bademovog mlijeka možete upotrijebiti i druge biljne alternative poput rižinog mlijeka, sojinog mlijeka ili čak punomasnog kravljeg mlijeka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju