Slanutak je namirnica bez glutena bogata prehrambenim vlaknima, folatima i željezom. Riječ je o moćnoj kombinaciji koja poboljšava probavu te jača imunitet.
Od slanutka se mogu napraviti razna jela, a posebno dobar je puding koji se može servirati kao desert, ali i kao nutritivno hranjivi doručak.
Sastojci za čokoladni puding sa slanutkom:
200 grama kuhanog slanutka
150 grama bademova mlijeka
50 grama hrskavog maslaca od kikirikija
30 grama kakaa u prahu
3-4 žlice meda
1 smrznuta banana
½ čajne žličice cimeta
Priprema:
1. Stavite sve sastojke u dobar blender ili sjeckalicu povrća i pulsirajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.
2. Prebacite smjesu u manje posudice i poslužite s voćem po želji. Dobar tek!
Savjet plus:
Ako želite ovaj desert transformirati u veganski obrok med zamijenite s agave sirupom, javorovim sirupom ili pastom od datulja.
Umjesto bademovog mlijeka možete upotrijebiti i druge biljne alternative poput rižinog mlijeka, sojinog mlijeka ili čak punomasnog kravljeg mlijeka.