Receptturin mali i dinamični tim čine Tanja i Branimir. Tanja je zaštitno lice Receptture, osmišljava i priprema sva fina jela koja možete pronaći na njihovim stranicama. – bilo tradicionalna ili moderna, jednostavna ili složena, kalorična i niskokalorična, mesna ili pak vegetarijanska. Branimir se bavi tehničkim dijelom posla – snimanjem i montiranjem videorecepata, fotografijom i održavanjem web-stranica, a kako im to ide, možete pogledati na njihovu YouTube kanalu.

"Odlični puding-keksići spremaju se brzo, pa su baš idealni da se nađu na stolu kad god poželite nešto gricnuti. Napravili smo ih u dvije verzije, s vanilijom i čokoladom, i to je baš kombinacija kakvoj je najteže odoljeti, a zasigurno se svima sviđa. No ako želite, možete isprobati i druge okuse tako da samo odaberete smjesu od pudinga po želji i dodate je osnovnim sastojcima, čime će vaši puding-keksići dobiti željeni okus", kaže Tanja. 

Slika nije dostupna Hrana i piće Bolje od kremšnite? Recept za božanstveno kremastu štrudlu od vanilije

Sastojci za keksiće od vanilije:

125 grama maslaca
50 grama šećera u prahu
2 vrećice vanilin šećera
125 grama brašna (glatkog)
50 grama praška za puding od vanilije

Keksići od čokolade:

125 grama maslaca
50 grama šećera u prahu
2 vrećice vanilin šećera
125 grama brašna (glatkog)
50 grama praška za puding od čokolade

Priprema: 

1. Ručno izmiješati maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

2. Dodati brašno te ga umiješati u smjesu.

3. Na kraju ubaciti prašak za puding od vanilije i umijesiti smjesu.

4. Prebaciti smjesu u vrećicu za zamrzavanje i ostaviti u frižideru pola sata.

5. Pred kraj odmaranja tijesta za keksiće od vanilije napraviti čokoladnu smjesu.

6. Tijesto prebaciti u vrećicu za zamrzavanje te ostaviti u frižideru pola sata.

7. Izvaditi svijetlu smjesu iz frižidera.

8. Od nje kidati komadiće tijesta veličine lješnjaka.

9. Praviti loptice od
tijesta i stavljati ih na protvan obložen papirom za pečenje ostavljajući razmak na protvanu jer će keksići narasti.

10. Svaku lopticu stisnuti vilicom da na njoj ostane trag.

11. Peku se u zagrijanoj pećnici na 180 °C 8 minuta.

12. Od ukupne količine bijele smjese ispao je 41 kolačić.

13. Na isti način postupati i s tamnom smjesom kad se izvadi iz frižidera. I od tamne smjese ispadne 41 kolačić. Ohlađene čuvati na hladnom mjestu. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju