Proteinske pločice vrlo su popularan izbor za međuobrok prije ili poslije treninga. Riječ je o zdravim zalogajima koje se pripremaju na temelju orašastog voća koje je prepuno bjelančevina i zdravih masnoća. Uz nešto kakaa, kokosova ulja i slasnih datulja pretvaraju se u slasan desert.

Ako imate kuhinjsku sjeckalicu možete ih pripremiti za manje od 5 minuta bez paljenja pećnice.

Ovo je recept bez rafiniranog šećera i glutena koji mogu isprobati i vegani te svi oni koji izbjegavaju hranu životinjskog porijekla.

PR Hrana i piće Isproban recept za osvježavajući, kremasti cheesecake bez pečenja

Sastojci za proteinske kocke:
400 grama indijskih oraščića
400 grama mekih datulja bez koštica
200 grama lješnjaka
150 grama kakaa
100 grama kokosova brašna
2 žlice kokosova ulja
prshvat soli

Priprema:

1. Ubacite sve sastojke u sjeckalicu ili u dobar blender i pulsirajte sve dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Ako primjetite da je masa presuha dodajte par žlica obične vode.

2. Prebacite smjesu na lim za pečenje na koji ste stavili prozirnu foliju ili kuhinjski papir. Smjesu ravnomjerno rasporedite i dobro utisnite u lim za pečenje.

3. Lim stavite u hladnjak na nekoliko sati. Kada se smjesa stvrdne, prerežite ih na pločice ili kocke po želji. Dobar tek!

Bez pečenja i tanjura: Cheesecake u jabuci preliven umakom od karamele Cheesecake u jabuci s karamelom - 1 Cheesecake u jabuci s karamelom - 5 Cheesecake u jabuci s karamelom - 4 +2 Cheesecake u jabuci s karamelom - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju