Cheesecake u jabuci preliven umakom od karamele slastan je oku, ali i nepcima, te je savršena slastica za toplije dane i druženja s prijateljima. Evo kako ćete ih zadiviti, ili same sebe, serviranjem ovog jednostavnog deserta.

RECEPT: Cheesecake u jabuci preliven umakom od karamele

Sastojci: 

6 jabuka (4 velike jabuke i još dvije narezane na kriške za umakanje)
400 g President zrnatog sira
1 šalica mljevenih graham keksa

Umak od karamele:
5 žlica šećera
200 ml slatkog vrhnja
ili
3 dl gotovog umaka od karamele

Cheesecake u jabuci s karamelom - 5 Cheesecake u jabuci s karamelom - 5

Priprema:

1. Ako želite sami napraviti umak od karamele, na srednjoj vatri na tavi zagrijte 5 žlica šećera i pustite neka se napravi karamel.

Postoje dvije vrste tehnika spravljanja karamela: prva je da šećer ne dirate dok se potpuno ne otopi, a druga je da kad se počne topiti, žustro počnete miješati. Kada dobijete smeđu smjesu, odnosno karamel, dodajte mu slatko vrhnje sobne temperature i pustite neka se sve sjedini, sav karamelizirani šećer otopi te nastane gusti umak od karamele.

2. Dok se umak malo hladi, izdubite četiri veće jabuke tako da im prvo odrežete vrh koji možete poslije (ali i ne morate) iskoristiti kao poklopce za vaše cheesecake jabuke.

Cheesecake u jabuci s karamelom - 2 Cheesecake u jabuci s karamelom - 2

3. U zdjelu stavite dva pakiranja President zrnatog sira, pola šalice mljevenih graham keksa i decilitar umaka od karamela. Sve sastojke sjedinite štapnim mikserom.

4. Smjesom napunite izdubljene jabuke, pokapajte ih umakom od karamela i posipajte mljevenim keksima. Poslužite odmah ili ohlađeno uz nekoliko kriški jabuka za umakanje u kremi za cheesecake. Dobar tek!

Advertisement

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju