Veselite li se toplijim danima u kojima ćemo se više družiti na otvorenom? Priznajemo, takva okupljanja su i dobra isprika za zasladiti se finim cheesecakeom.

Kremasta, glatka tekstura pravog, njujorškog cheesecakea ono je što najviše volimo. Zato nije svejedno s kojim se sirom priprema. Probajte novi President krem svježi sir, potpuno glatke teksture i blagog okusa. Isprobano, idealno za cheesecake kakvom težimo.

A kako težimo i jednostavnosti, za ovaj kolač vam ne treba pećnica, niti dodatni razlozi da u njemu uživate.

Nepečeni cheesecake s karamel umakom

Sastojci za za podlogu: 

150 g integralnih keksa
80 g maslaca

Sastojci za kremu:
500 g President krem svježeg sira
150 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 vrećica želatine u prahu
4 žlice vode
300 ml slatkog vrhnja

Sastojci za karamel umak:

300 g šećera
40 ml vode
115 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja
dobar prstohvat soli

PR

Za podlogu:

Kalup za tortu (18-20 cm) obložite papirom za pečenje. Kekse samelji - te, a maslac rastopite. Pomiješajte kekse i maslac pa smjesu istresite u pripremljeni kalup za tortu. Žlicom poravnajte podlogu od keksa te dio utisnite i na rubove kalupa. Odložite u hladnjaku da se dobro stisne.

Za kremu:

Električnim mikserom izmiješajte President krem svježi sir, šećer u prahu i vanilin šećer. U zdjelici pomiješajte želatinu i vodu te je ostavite da nabubri. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, smanjite vatru pa dodajte želatinu. Sve miješajte na laganoj vatri kako bi se želatina otopila. Ohladite pa umiješajte u kremu od sira. Sve još jednom promiješajte pa prelijte preko ohlađene podloge od keksa. Tortu hladite dok ne postane potpuno čvrsta. Za karamel: U posudi pomiješajte šećer i vodu. Zagrijavajte sve dok se šećer ne otopi i zakuha. Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne karamelizira i nemojte je miješati. Umiješajte malo po malo maslac, a na kraju dodajte slatko vrhnje. Maknite s vatre, umiješajte sol te prebacite u sterilnu staklenku.

Za posluživanje: Ohlađenu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite je tučenim vrhnjem, sezonskim voćem, uz karamel umak.

Još recepata top gastro blogera čeka vas na http://sirevi.hr/vodici/krem-svjezi-sir-za-slatka-i-slana-jela/