Društvenim mrežama već nekoliko tjedana širi se najnoviji trik koji štedi novac i sprječavanje bacanje hrane. Točnije, sprječava truljenje avokada.

Na svojem profilu na Facebooku podijelila ga je Lisa Williams iz Južne Karoline iz Sjedinjenih Američkih Država, koja tvrdi da avokado može trajati "vječno" ako ga se stavi u običnu vodu, a potom u hladnjak.

Slika nije dostupna Hrana i piće 4 razloga zašto vam se vjerojatno ne sviđa okus avokado tosta

"Pozornost, ljubitelji avokada, ovo će vam promijeniti život. Jeste li znali da avokado može ostati svjež zauvijek ako ga stavite u vodu u hladnjak? Ovaj avokado bio je u vodi puna dva tjedna. Savršen je. Druga dva iz kontrolne grupe koju sam ostavila u isto vrijeme na radnoj površini u kuhinji istrulili su. Ostala sam bez teksta", napisala je Lisa na svojem Facebooku uz fotografije kao dokaze.

Trik je dosada podijeljen više od 200.000 puta na Facebooku, a iskušali su ga mnogi komentatori i potvrdili njegovu učinkovitost.

Slika nije dostupna Hrana i piće Hrskavo izvana, mekano iznutra: Lagani recept za fini keto "pomfrit" obložen sočnim špekom

Važno je da cijeli avokado uronite u čistu vodu i odložite u hladnjak do trenutka do kada vam zatreba. Neki su priznali da su ga tako držali i četiri tjedana, a kada su ga zarezali, bio je savršen.

5 razloga zašto biste trebali probati avokado Avokado - 1 Avokado - 7 Avokado - 5 +3 Avokado - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju