Vjerojatno ne postoji instagramičniji doručak ili brunch od avokado tosta. Ovo jelo lijepo izgleda, lako se priprema, ne iziskuje neko veće kulinarsko znanje, a dobro zasićuje. Pogotovo ako kruh i avokado spojite s nekim izvorom bjelančevina.

Unatoč tome, mnogi su ga probali i razočarali se. Ako niste zadovoljni okusom avokado tosta možda radite neku od ovih uobičajenih grešaka.

Slika nije dostupna Hrana i piće Hrskavo izvana, mekano iznutra: Lagani recept za fini keto "pomfrit" obložen sočnim špekom

1. Nemate zreli avokado

Zreli avokado glavni je preduvjet za ukusan tost. Nezreli plod je tvrd, nema okusa i teško ga je odstraniti iz kore. Prezreli avokado ima tamnu i neuglednu boju ploda, gnjecav je i neukusan. S nezrelim i prezrelim avokadom nemojte ni pokušavati napraviti tost.

Ako imate tvrdi avokado, ostavite ga nekoliko dana na sobnoj temperaturi da omekša. Kada ga razrežete, koštica bi se vrlo lako trebala odvojiti od ploda uz pomoć noža. Žlicom ili vilicom biste također trebali lako odvojiti plod od kore.

2. Ne začinite avokado
Nije dovoljno lijepo narezati avokado i staviti ga na krišku kruha da bi imao sjajan okus. Potrebno ga je začiniti. Plod avokada vilicom usitnite pa pomiješajte sa soli, paprom i limunovim sokom. Po želji možete dodati i češnjak u prahu, čili pahuljice ili kakav drugi začin.

U Sjedinjenim Američkim Državama, primjerice, na avokado tost se često stavlja i začinska mješavine Everything but the Bagel, koju vrlo lako možete napraviti i sami kod kuće.

Slika nije dostupna Hrana i piće Poboljšava okus svega: Recept za začinsku mješavinu za kojom su Amerikanci "izgubili glavu"

3. Ne tostirate kruh
Krišku kruha stavite u toster, u pećnicu ili na tavu i lagano tostirajte prije nego što na nju stavite avokado. Kombinacija hrskavog kruha i mekanog namaza sjajan je izbor.

4. Ne poslužujete ga s izvorom bjelančevina
Avokado sadrži čak 15 posto zdravih masti zbog čega se preporučuje njegova redovita, ali umjerena konzumacija. S druge strane sadrži tek 2 posto bjelančevina, pa je dobro spojiti ovu namirnicu s nekim poznatim izvorom proteina.

Najčešće se avokado poslužuje uz pečena, poširana ili kuhana jaja, komadiće sira te dimljeni losos. Ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla, u avokado možete dodati i nešto graha ili slanutka.

Hrana za zdravo srce: 5 namirnica koje čiste krvne žile Avokado Žitarice - 3 Češnjak - 5 +3 Češnjak

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju