Keto prehrana i klasični pomfrit ne idu zajedno. No ako umjesto krumpira odaberete avokado koji ima niski udio ugljikohidrata, narežete ga na prutiće, obložite sočnim špekom i ispečete u pećnici, dobit ćete vrlo zadovoljavajuće hrskave zalogaje koji su mekani i sočni iznutra.
Keto pomfrit od avokada i špeka možete poslužiti kao predjelo ili prilog nekom konkretnijem obroku. Najbolje od svega? Ne morate znati puno o kuhanju da biste napravili ovo jelo. Donosimo vam vrlo jednostavan i lagan recept sa samo dva sastojka.
Sastojci:
3 avokada
24 tankih kriška špeka
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.
2. Prerežite avokado na pola, izvadite košticu, pa svaki plod podijelite na 8 podjednakih prutića.
3. Svaki dio omotajte s jednom kriškom slanine da u potpunosti prekriva površinu avokada.
4. Stavite na lim za pečenje i termički obrađujte sve dok „pomfrit“ ne postane hrskav. Za to će vam biti potrebno oko 12 do 15 minuta.
5. Pomfrit od avokada i špeka možete pripremiti i u fritezi na vrući zrak. Pecite na 200 stupnjeva oko osam minuta. Odlučite li se za termičku obradu u fritezi na vrući zrak pripazite da ne pretrpavate košaru s pomfritom – radije ih ispecite u nekoliko tura – kako bi postali hrskavi i ukusni.
6. Poslužite pomfrit od avokada i špeka i ranč umakom. Dobar tek!