Za gulaš je najbolje koristiti juneći vrat i koljenicu, a za odreske koje se mogu ispeći na tavi na štednjaku npr. but, rib-eye ili otkošteni ramstek.

Umjesto da meso marinirate prije pečenja i tako mu podarite dodatnu dubinu okusa, začinsku mješavinu dodajte odmah nakon termičke obrade. U procesu „odmaranja mesa“ mišićna vlakna se opuštaju te su spremna upiti okuse.

Nakon što se meso odmori i prerežete ga, dodajte mu još umaka i uživajte u okusima. A koji umak je najbolji? Probajte argentinski crveni chimichurri koji je prepun bogatih, začinjenih biljnih nota. Vrlo lako se priprema i kod kuće.

Piletina u umaku Hrana i piće Recept za najmekšu piletinu u kremastom umaku sa šampinjonima

Sastojci za odrezak s crvenim chimichurri umakom:

500 g junećih odrezaka
65 ml biljnog ulja
2 žlice balzamičnog octa
1 žlica slatke paprike u prahu
1 žlica čili pahuljica
1 žlica sušenog origana
1 češanj češnjaka
sol i papar po želji

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte 50 ml ulja, čili pahuljice, slatku papriku i origano. Zagrijte umak u mikrovalnoj pećnici na najjače oko 30 sekundi.

2. Potom dodajte naribani češnjak i balzmatični ocat u smjesu. Pomiješajte i ostavite sa strane.

Carsko meso - 3 Hrana i piće Hrskava korica je zakon: 5 koraka za brutalno carsko pečenje

3. U tavi stavite preostalo biljno ulje te na njemu ispecite odrezak po želji koji ste prethodno posolili i popaprili.

4. Uzmite kuhinjski termometar u ruke. Za krvavi odrezak unutrašnjost mesa treba biti 49 stupnjeva Celzija, za srednje krvavi 55 stupnjeva Celzija, za srednje pečeni 60 stupnjeva Celzija, a za dobro pečeni 70 Celzijevih stupnjeva.

5. Prebacite pečene odreske na tanjur i prelijte preko njih polovicu pripremljenog umaka. Nakon desetak minuta prerežite meso i pokapajte s ostatkom crvenog chimichurrija.

6. Poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!

Trik kuhara uz koji meso više nikad neće biti suho, žilavo ili bez okusa Carsko meso Meso s umakom od gljiva Junetina +0 Meso

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju