I chefovi koji imaju prestižne Michelinove zvjezdice vole eksperimentirati u kuhinji s neočekivanim sastojcima i kuharskim tehnikama. Dobar primjer je i Jose Andres.
Španjolski chef sa stalnom američkom adresom, koji ima dvije Michelinove zvjezdice za restoran u Washington D. C.-ju, na društvenim mrežama podijelio je neočekivani trik za brzopoteznu pripremu omleta koji je neodoljivo kremast.
Iznenađujuće, on ga katkad radi u mikrovalnoj pećnici, a za njegovu pripremu potrebna mu je svega jedna minuta.
Tajni sastojak koji jamči ekstrakremastu teksturu jest majoneza. Chef Andres koristi domaću majonezu koju sam radi, no ovaj trik funkcionira i s onom kupovnom.
Omlet možete prilagoditi svojem ukusu te ga začiniti sa solju i paprom, ali i začinskim biljem – svježim vlascem, koprom ili nekim sličnim dodatkom po želji. Servirati ga možete, pak, uz krišku tostiranog kruha, u sendviču ili uz sezonsku salatu za doručak, ručak i večeru.
Omlet iz mikrovalne pećnice - sastojci:
- 1 jaje
- 1 žlica majoneze
- sol po želji
Omlet iz mikrovalne pećnice - priprema:
- Razbijte jaje u malu zdjelicu i pomiješajte s jednom punom žlicom majoneze. Mutite sve zajedno dok smjesa na postane ujednačena i lagana.
- Prebacite smjesu u plitku posudu primjerenu za pečenje u mikrovalnoj pećnici i termički obrađujte 45 sekundi.
- Prebacite omlet na tanjur i poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!

