Sendvič je uvijek dobra ideja za ručak koji možete ponijeti na plažu ili posao, a umjesto klasika poput šunke i sira, pripremite tortilje i napravite vrhunski ručak. Tortilje kratko popecite na suhoj tavi pa ih napunite nadjevom. Kao inspiracija može poslužiti omiljena salata, mesne, ili kakve druge okruglice, faširanci ili višak odrezaka od ručka.

Loptice od špinata

U talijanskim restoranima loptice od špinata omiljene su uz tjesteninu ili u salati, ali odlično će se snaći i u tortilji. Dodajte im kakav namaz, ili ih premažite vrhnjem sa sjeckanim češnjakom, ubacite list salate, i to je to! Recept potražite ovdje.

Šopska salata

Salate sa sirom su uvijek dobra ideja, pogotovo ako je taj sir slan i ako ga ima puno, toliko puno da prekrije povrće, baš kao što je to slučaj s dobrom starom šopskom salatom. Provjerite recept i pripremite tortilje kojima ćete ih napuniti. 

Zagrebački u tortilji

Sočne šnicle punjene šunkom i sirom možete narezati na trake i poslužiti ih u tortilji s omiljenim povrćem, poput rajčica, paprika, zelene salate ili kupusa. Ovdje potražite recept za vrhunski zagrebački odrezak.

Falafel

Pržene kuglice od mljevenog slanutka ili boba i začina koje se na Bliskom istoku jedu od 'pamtivijeka' jedan su od omiljenih zalogaja vegetarijanaca. Za dobar falafel je važno da kuglice budu hrskave izvana, a mekane i laganog okusa iznutra, a kako biste ih napravili kako treba, bacite oko na recept. U tortilje ubacite iumak od jogurta i krastavce, paprike, luk….

Polpete od tikvica 

Polpete ili popečci od tikvica odlične su, bilo tople – ili hladne. Ovdje potražite recept za neodoljive polpete, koje poslužite s umakom na bazi vrhnja ili jogurta.

Ćufte s umakom od pistacija 

U umaku od rajčica, ćufte su klasik, ali isprobajte ih s pestom od pistacija, bosiljka i peršina, u kombinaciji s tortiljom. Orašasti zeleni umak odlično će se spojiti s okusom zapečenog mesa. Recept potražite ovdje.

Pileća prsa 

Pripremiti sočna pileća prsa nije lak zadatak. Zbog manjka masnoće ovaj se komad mesa lako presuši, ali uz dobar recept ne možete pogriješiti. Pileća prsa možete narezati na trake i poslužiti ih s grahom i umakom od rajčice ili povrćem iz tave u tortilji.

Doručak za van

Savršeno kremastu kajganu možete obogatiti kockicama pržene slanine, sirom, šunkom ili avokadom. Pokoji kiseli krastavac ili masline bez koštica također su odličan dodatak koji će tortiljama dati notu svježine.

Pohani patlidžani 

Talijani naprosto obožavaju patlidžane. Jedu ih u složencima, vole ih ih s zapečene mozzarellom, kao i vruće s roštilja. Jedno od tradicionalnih jela je i pohani patlidžan - cotolette di melanzane, odličan prilog koji se uz kakvu finu salatu i umak od rajčice lako pretvara u kompletan ručak. Ispecite ih i poslužite u tortilji s pestom ili ih premažite kremastim sirom i dodajte salate.

Rebarca iz pećnice

Rebarca ispecite, odvojite ih od kosti pa napunite tortilje. Kakav coleslaw, salata od krastavaca ili pak grčka će odlično pasati. Volite li brokulu, skuhajte je na pari i dodajte mesu i povrću.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju