Ovo je jedan od recepata koji bismo rado svaki vikend pripremali. Svinjska rebarca koja će nakon samo 5 koraka pripreme izgledati kao najsavršenije jelo na svijetu san su svakog gurmana, a mi vam donosimo recept kako biste ga već danas sutra ili u nedjelju mogli isprobati.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave?

Uživajte u receptu za najsočnije svinjska rebra i javite dojmove. Dobar tek!

Sastojci za rebarca:

2 komada rebra
100 grama smeđeg šećera
1 čajna žlica soli
1 čajna žlica crvene paprike
1 čajna žlica papra
1 čajna žlica češnjaka u prahu
400 ml barbecue umaka

Priprema rebaraca:

  1. Rebra stavite na aluminijsku foliju, pa ih položite na lim za pečenje. Odstranite membranu nožem.
  2. Mješavinu šećera, soli, papra, češnjaka i paprike dobro utrljajte u rebra.
  3. Dobro zamotajte rebra u aluminijsku foliju sa svih strana pa ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva oko 130 minuta.
  4. Izvadite rebra iz pećnice, pažljivo ih razmotajte, pa preko njih prelijte gotov barbecue, koji možete razblažiti s nešto meda. Umak, dakako, možete i sami napraviti.
  5. Vratite rebra u pećnicu još 10 do 15 minuta da se umak zapeče. Poslužite sa salatom. Dobar tek!