Želite li napraviti savršeno kremastu kajganu, jaja najprije dobro izmiješajte vilicom s malo mlijeka i ulijte u hladnu tavu pa tek onda dodajte maslac. Kako se jaja griju na umjerenoj vatri, maslac će se polako topiti, a kako bi se sastojci bolje povezali, treba ih neprestano miješati.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Osim savršenog okusa takva kajgana imat će ujednačenu zlatnu boju. Iako ta metoda traje nešto dulje od klasične, postupnim miješanjem dobit ćete savršenu, mekanu i sočnu teksturu. Za savršeni doživljaj poslužite jaja na zagrijanim tanjurima i s prepečenim kruhom. 

Sastojci za kajganu:

6 jaja
1/4 žličice soli
2 žlice mlijeka
2 žlice maslaca

Priprema:

1. Razbijte jaja u posudi i posolite ih, dodajte mlijeko i dobro promiješajte vilicom.

2. Ulijte jaja u tavu, ubacite 2 žlice maslaca te stavite na umjerenu do laganu vatru.

3. Kuhačom ili silikonskom lopaticom lagano gurajte i miješajte jaja i netom prije nego što su gotova ugasite vatru. Toplina tave će ih dovršiti.