Želite li napraviti savršeno kremastu kajganu, jaja najprije dobro izmiješajte vilicom s malo mlijeka i ulijte u hladnu tavu pa tek onda dodajte maslac. Kako se jaja griju na umjerenoj vatri, maslac će se polako topiti, a kako bi se sastojci bolje povezali, treba ih neprestano miješati.

Osim savršenog okusa takva kajgana imati će ujednačenu zlatnu boju. Iako ova metoda traje nešto dulje od klasične, postupnim miješanjem dobit ćete savršenu, mekanu i sočnu teksturu. Za savršeni doživljaj poslužite jaja na zagrijanim tanjurima i s prepečenim kruhom. 

Sastojci za kajganu:

6 jaja
1/4 žličice soli
2 žlice mlijeka
2 žlice maslaca

Priprema:

1. Razbijte jaja u posudi i posolite ih pa dodajte mlijeko i dobro promiješajte vilicom.

2. Ulijte jaja u tavu pa ubacite i 2 žlice maslaca te stavite na umjerenu do laganu vatru.

3. Kuhačom ili silikonskom lopaticom lagano gurajte i miješajte jaja i netom prije nego što su gotova ugasite vatru. Toplina tave će ih dovršiti.