Polpete od tikvica ukusno su vegetarijansko predjelo hrskavo izvana, a kremasto iznutra, a recept za njihovu pripremu brz je i jednostavan. Idealne su u bilo koje doba dana, vole ih i odrasli i djeca, koja će vas sigurno nakon prve tražiti još.

Odlične su i tople i hladne, da ih pojedete kod kuće ili ponesete na posao. Ako ste od onih kojima su polpete bez mesa totalno bezveze, slobodno im dodajte malo sjeckane šunke, slanine, kobasice ili mljevene puretine.

Sastojci za polpete:

  • 400 g tikvica
  • 4 žlice ribanog parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g kruha (samo sredine)
  • 50 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 2 žlice maslinova ulja
  • prstohvat-dva soli
  • malo papra

Dodatno:

  • 4-5 žlica krušnih mrvica
  • ulje za prženje

Priprema polpeta od tikvica:

  1. Operite tikvice, osušite ih i narežite na manje kockice. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje pa na ulju malo popržite drobljeni češnjak. Dodajte tikvice i pirjajte ih oko 10 minuta. Ugasite vatru i ohladite.
  2. Sredinu kruha namočite u mlijeku pa je iscijedite.
  3.  Izmiješajte jaje s ribanim sirom, dodajte sredinu kruha, maslinovo ulje, sol, papar i tikvice pa dobro izmiješajte. Ako vam je smjesa premekana i ljepljiva, dodajte koju žlicu krušnih mrvica.
  4.  Oblikujte polpete, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih stavite u hladnjak na pola sata da se malo ohlade i stvrdnu.
  5. Izvadite polpete iz hladnjaka te ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju.
  6. Poslužite kao toplo predjelo uz omiljeni umak i sezonsku salatu.

Najbolji vidikovci u Hrvatskoj: 10 pogleda na more zbog kojih se vrijedi zaustaviti na putu Zavratnica Zavratnica - 2 Vidikovac Kubus +3 Lošinj Providenca

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju