Loptice od špinata obožavaju u Italiji, gdje ih poslužuju s tjesteninom, povrćem ili umacima.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

Sastojci za loptice od špinata:

300 g listova mladog špinata
1 istučeno jaje
1 češanj češnjaka
25 g krušnih mrvica
10 g naribanog parmezana
muškatni oraščić
sol, papar
ulje za prženje

Priprema:

1. Listove špinata blanširajte pa izvadite iz vode i ostavite da se hlade.

2. Iscijedite listove od viška tekućine pa ih narežite, ali ne previše sitno.

3. Pomiješajte u zdjeli istučeno jaje, usitnjeni češnjak, začine, sir i mrvice.

4. Napravite okruglice veličine loptice za stolni tenis i ispržite ih

5. Poslužite s omiljenim umakom tjesteninom ili na salati.