Loptice od špinata obožavaju u Italiji, gdje ih poslužuju s tjesteninom, povrćem ili umacima.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

Sastojci za loptice od špinata:

300 g listova mladog špinata
1 istučeno jaje
1 češanj češnjaka
25 g krušnih mrvica
10 g naribanog parmezana
muškatni oraščić
sol, papar
ulje za prženje

Priprema:

1. Listove špinata blanširajte pa izvadite iz vode i ostavite da se hlade.

2. Iscijedite listove od viška tekućine pa ih narežite, ali ne previše sitno.

3. Pomiješajte u zdjeli istučeno jaje, usitnjeni češnjak, začine, sir i mrvice.

4. Napravite okruglice veličine loptice za stolni tenis i ispržite ih

5. Poslužite s omiljenim umakom tjesteninom ili na salati.