Loptice od špinata obožavaju u Italiji, gdje ih poslužuju s tjesteninom, povrćem ili umacima.

U trendu Mljet Odisejev otok Hrvatska Malta: Otok zmija, skrivenih uvala i ukradenoga blaga Blitva s krumpirom Najpopularniji ljetni prilog 3 osnovne pogreške zbog kojih nam blitva s krumpirom ne ispada dobro Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova

Sastojci za loptice od špinata:

300 g listova mladog špinata
1 istučeno jaje
1 češanj češnjaka
25 g krušnih mrvica
10 g naribanog parmezana
muškatni oraščić
sol, papar
ulje za prženje

Priprema:

1. Listove špinata blanširajte pa izvadite iz vode i ostavite da se hlade.

2. Iscijedite listove od viška tekućine pa ih narežite, ali ne previše sitno.

3. Pomiješajte u zdjeli istučeno jaje, usitnjeni češnjak, začine, sir i mrvice.

4. Napravite okruglice veličine loptice za stolni tenis i ispržite ih

5. Poslužite s omiljenim umakom tjesteninom ili na salati.