Loptice od špinata obožavaju u Italiji, gdje ih poslužuju s tjesteninom, povrćem ili umacima.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Sastojci za loptice od špinata:

300 g listova mladog špinata
1 istučeno jaje
1 češanj češnjaka
25 g krušnih mrvica
10 g naribanog parmezana
muškatni oraščić
sol, papar
ulje za prženje

Priprema:

1. Listove špinata blanširajte pa izvadite iz vode i ostavite da se hlade.

2. Iscijedite listove od viška tekućine pa ih narežite, ali ne previše sitno.

3. Pomiješajte u zdjeli istučeno jaje, usitnjeni češnjak, začine, sir i mrvice.

4. Napravite okruglice veličine loptice za stolni tenis i ispržite ih

5. Poslužite s omiljenim umakom tjesteninom ili na salati.