U umaku od rajčica, ćufte su klasik, ali isprobajte ih s pestom od pistacija, bosiljka i peršina, bilo u kombinaciji s tjesteninom ili između dvije kriške peciva. Orašasti zeleni umak odlično će se spojiti s okusom zapečenog mesa. Već nam rastu zazubice…

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Sastojci za pesto:

80 g pistacija
20 g svježeg bosiljka
15 g svježeg peršina
125 ml maslinova ulja
1 limun (ribana korica i sok)
sol, papar

Okruglice:

50 g krušnih mrvica
60 ml mlijeka
225 g mljevene junetine
225 g mljevene svinjetine
40 g parmezana
15 g svježeg bosiljka
15 g svježeg peršina
6 žlica ricotte
2 žličice soli
3/4 žličice papra
1 češanj češnjaka
1 jaje
1 limun
1/2 glavice luka

Priprema:

1. U mikser natrgajte listove svježeg bosiljka i peršina pa dodajte polovicu maslinova ulja i ostale sastojke te ih na manjoj brzini usitnite. Postepeno ulijte ostatak ulja miksajući pa stavite u hladnjak.

2. U mlijeko dodajte krušne mrvice pa ostavite minutu da se namače. Umiješajte meso, ribani parmezan, sjeckani peršin i bosiljak, ricottu, sol, papar, sjeckani češnjak, jaje, ribanu limunovu koricu i sok te sjeckani luk pa izmiješajte.

3. Oblikujte 12 loptica i stavite ih na lim obložen nauljenim papirom za pečenje. Pecite 10 minuta na 210 stupnjeva Celzijusa pa okrenite i pecite još 10 minuta. Okruglice poslužite s tjesteninom i pestom.