U umaku od rajčica, ćufte su klasik, ali isprobajte ih s pestom od pistacija, bosiljka i peršina, bilo u kombinaciji s tjesteninom ili između dvije kriške peciva. Orašasti zeleni umak odlično će se spojiti s okusom zapečenog mesa. Već nam rastu zazubice…

U trendu Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Sastojci za pesto:

80 g pistacija
20 g svježeg bosiljka
15 g svježeg peršina
125 ml maslinova ulja
1 limun (ribana korica i sok)
sol, papar

Okruglice:

50 g krušnih mrvica
60 ml mlijeka
225 g mljevene junetine
225 g mljevene svinjetine
40 g parmezana
15 g svježeg bosiljka
15 g svježeg peršina
6 žlica ricotte
2 žličice soli
3/4 žličice papra
1 češanj češnjaka
1 jaje
1 limun
1/2 glavice luka

Priprema:

1. U mikser natrgajte listove svježeg bosiljka i peršina pa dodajte polovicu maslinova ulja i ostale sastojke te ih na manjoj brzini usitnite. Postepeno ulijte ostatak ulja miksajući pa stavite u hladnjak.

2. U mlijeko dodajte krušne mrvice pa ostavite minutu da se namače. Umiješajte meso, ribani parmezan, sjeckani peršin i bosiljak, ricottu, sol, papar, sjeckani češnjak, jaje, ribanu limunovu koricu i sok te sjeckani luk pa izmiješajte.

3. Oblikujte 12 loptica i stavite ih na lim obložen nauljenim papirom za pečenje. Pecite 10 minuta na 210 stupnjeva Celzijusa pa okrenite i pecite još 10 minuta. Okruglice poslužite s tjesteninom i pestom.