• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Bistro Apetit by Marin Rendić

Bistro Apetit by Marin Rendić: Mjesto na kojem se emocije i strast prenose u hranu čistih okusa

Nagrađivani Bistro Apetit by Marin Rendić, smješten u predivnom ambijentu Jurjevske ulice u Zagrebu, očarat će vas svježim okusima koji se osjete u svakoj namirnici. Kako kaže vlasnik, na tom mjestu nije važno biti viđen, važno je doći i uživati u hrani koja se pamti.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 31.05.2023 09:46 komentari
viber Created with Sketch.
Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić
Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić (Foto:Nova Studio/Tibor Marochini)

Galerija Ivan Jurčević i Marin Rendić 6 File branicna na rižotu od butternut tikve s umakom od vermuta i usoljenog limuna - Bistro Apetit by Marin Rendić 6 Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić 6 Marin Rendić, vlasnik i chef u Bistro Apetit by Marin Rendić 6

U trendu Pical Resort 5* - 3 Pical Resort Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti Migingo A gdje je kladionica!? 4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?

Svježi okusi, zanimljiva prezentacija i strast utkana u jela - to su prve tri stvari koje ćete primijetiti po dolasku u Bistro Apetit by Marin Rendić.

Vlasnik Marin Rendić je i glavni kuhar, a u kuhanje uvijek unosi pozitivnu energiju, iskrenost, emocije i spaja to sve u jedinstven doživljaj hrane i pića.

"Nama je namirnica vrlo bitna, na prvom mjestu. Mi je odabiremo, ne tretiramo je dugo, želimo da ima što izvorniji okus, od ribljih stvari pogotovo. Svakodnevno probavamo namirnicu da vidimo na koji ćemo je način spremati. Ne znači ako je svježa da je okus tada najbolji."

Signature dish koji je stalno na meniju

U ovom se bistrou poslužuje degustacijski meni od pet ili sedam sljedova, a gost može birati između 15-ak a la carte jela. Najčešći su gosti restorana poslovni gosti, ali privlače i veliki broj hedonista. Gosti koji se vraćaju najčešće to rade zbog proslavljenog ragua od sipe s palentom i pjenom od sira grana padano. 

"Ne želimo biti ono mjesto na kojem će se netko tagirati i biti viđen. Želimo imati goste koji su hedonisti i poslovno i privatno", kaže nam Rendić.

Radni dan u kuhinji

Nekoliko dana u tjednu započinje Marinovim odlaskom u METRO. Tamo pronalazi sve što mu nedostaje za realizaciju svojih recepata.

"Suradnja s METRO-om je vrhunska. To nam osigurava da radimo bolje i da nam taj posao bude lakši jer na jednom mjestu okupiti toliko kvalitetnih namirnica za nas je puno bolje. Ja idem sam u nabavu i volim birati, a METRO mi omogućuje da mi taj dio posla bude lakši", priča nam Rendić.

File branicna na rižotu od butternut tikve s umakom od vermuta i usoljenog limuna - Bistro Apetit by Marin Rendić File branicna na rižotu od butternut tikve s umakom od vermuta i usoljenog limuna - Bistro Apetit by Marin Rendić (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Danas se u Marinovoj kuhinji priprema file brancina na rižotu od butternut tikve s umakom od vermuta i usoljenog limuna, a drugo zanimljivo jelo su kvarnerski škampi na maslinovu ulju s pjenom od badema te pata negra s pršutom i kavijarom.

Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Za desert je poslužen hladni lava cake by Robert Hromalić (Le Kolač), ali uz potpis Marina Rendića. Mala čarolija dogodila se na stolu kada se spajanjem vruće vode (85 stupnjeva) i tekućeg dušika  (-182 stupnja) dogodila kemijska reakcija. U vrućoj vodi bili su limun, menta, naranča i ružmarin, koji su mirisima odveli na Meditaran. Uživanje u čokoladi uz mirise mora još je pojačalo uživanje u tom ukusnom kolaču.

Ivan Jurčević, f&b menadžer i sommelier, svoje znanje o vinima prenosi svakodnevno gostima. Bazirali su se na mnoga hrvatska vina, ali prate i europske trendove. Najčešće gosti traže chardonnay, pino grigio ili malvaziju, a wine pairing je nezaobilazan. 

"Sve gledamo kroz kuhinju, u dogovoru s gospodinom Marinom. Gledamo koji su začini, koje su namirnice u jelima i potom sljubljujemo i pariramo s vrstama vina, pogotovo kod degustacijskog menija wine pairing je obvezan", govori nam Jurčević.

Osim vrhunske usluge, poznatog i cijenjenog chefa i ukusne hrane, gosti se u restoran vraćaju i zbog domaćeg kruha. Kruh se radi s njegovanim kvascem i fermentira 24 do 26 sati. Riječ je o tri vrste kruha: baguette, focaccia i integralni. 

Domaći kruh koji se radi s njegovanim kvascem - Bistro Apetit by Marin Rendić Domaći kruh koji se radi s njegovanim kvascem - Bistro Apetit by Marin Rendić (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Priznanja su vjetar u leđa

Naglašavaju, najveće je priznanje gost. Međutim, vrijedno je spomenuti i Gault & Millau, tri kapice, a malo im nedostaje i da dođu do četvrte. Imaju Michelinovu preporuku koja pokazuje da imaju vrhunski omjer cijene i kvalitete.

 

  • #Bistro Apetit by Marin Rendić
  • #metro 2023.
  • #punkufer preporuka
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
PIK šunke potvrđuju status broj jedan: potrošači biraju kvalitetu kojoj vjeruju
Oglas
PIK šunke potvrđuju status broj jedan: potrošači biraju kvalitetu kojoj vjeruju
Adventska bajka u Samoboru: Dođite na klizanje, koncerte i uzbudljive radionice
Zimska čarolija
Adventska bajka u Samoboru: Dođite na klizanje, koncerte i uzbudljive radionice
Rizling Raj(n)ski: Festival posvećen velikoj sorti koji je oduševio vinske poznavatelje
Veselimo se reprizi
Rizling Raj(n)ski: Festival posvećen velikoj sorti koji je oduševio vinske poznavatelje
Najveći advent u Europi 2025.
750 km od Zagreba
Ovo je najveći božićni sajam u Europi – i ne, ne nalazi se u Austriji, niti u Njemačkoj
Zimska bajka u Ljubljani: Advent koji će vas osvojiti svjetlima, okusima i šoping-ponudom
POKROVITELJ DINERS
Zimska bajka u Ljubljani: Advent koji će vas osvojiti svjetlima, okusima i šoping-ponudom
Panda & Sons najbolji bar na svijetu u 2025.
Nevjerojatna ponuda
Izvana je ništa posebno, ali kad uđete unutra…Ovo je najbolji bar na svijetu u 2025.
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Brutalni napad u Rimu: Migranti silovali 18-godišnjakinju pred zaručnikom
ITALIJA U ŠOKU
Horor u Rimu: Par napadnut u parku, djevojka silovana pred nemoćnim zaručnikom
Provjerite zalihe! Povlači se popularni začin, nije siguran za konzumaciju
Javlja DIRH
Provjerite zalihe: Povlači se popularni začin, nemojte ga stavljati u jelo!
Roditeljima stiglo upozorenje: Djeca u grupama dijele zastrašujući sadržaj
Opasan trend
Roditeljima stiglo dramatično upozorenje iz nekoliko škola: U ovoj grupi dijeli se zastrašujući sadržaj!
show
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Preminuo je Jan Kling, član grupe ABBA
u 85. godini
Preminuo je član grupe ABBA, tužnu vijest potvrdio je njegov sin
Tim Marka Perkovića Thompsona sazvao izvanrednu presicu
što se događa?
Thompsonovog koncerta u Areni Zagreb nema na rasporedu, njegov tim sazvao izvanrednu presicu
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Novi soj gripe širi se svijetom: Cjepivo protiv njega nije učinkovito?
Stručnjaci su zabrinuti
Novi soj gripe širi se svijetom: Cjepivo protiv njega nije učinkovito?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
Jao…
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
tech
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
100 miljardi svijetlih točkica
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Ako razmišljate o kupovini novog telefona sljedeće godine, ovo su odlične vijesti
Nove glasine
Ako razmišljate o kupovini novog telefona sljedeće godine, ovo su odlične vijesti
sport
Naišao na Jon Jonesa na ulici i srušio ga na pod: Slavni prvak nije imao šanse
poznati borci
VIDEO Naišao na Jona Jonesa na ulici i srušio ga na pod: Slavni prvak nije imao šanse
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Najkorisniji igrač lige
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Real donio konačnu odluku o Xabiju Alonsu, evo tko mu je okrenuo leđa
OTKRILA MARCA
Real donio konačnu odluku o Xabiju Alonsu, evo tko mu je okrenuo leđa
tv
MasterChef: Renata će predstaviti tanjur inspiriran bivšim mužem: "Ovo je moje najbolje jelo u MasterChefu!"
NE PROPUSTITE!
Renata će predstaviti tanjur inspiriran bivšim mužem: "Ovo je moje najbolje jelo u MasterChefu!"
MasterChef: Renatina nominacija Damjana šokirala! "Jeste li svjesni koliko ste kontradiktorni?!"
TENZIJE
Renatina nominacija Damjana šokirala! "Jeste li svjesni koliko ste kontradiktorni?!"
MasterChef: Napeto kuhanje inspirirano koktelima iznjedrilo kompleksna jela! Tko će napustiti Masterchef?
VRIJEME ZA KUŠANJE
Napeto kuhanje inspirirano koktelima iznjedrilo kompleksna jela! Tko će napustiti Masterchef?
putovanja
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Adventski vijenci iz ponude domaćih cvjećarnica za 2025. godinu
SAVRŠENI SU
Zavirite u svijet adventskih vijenaca: Hrvatski kreativci pokazuju svoje najljepše komade
Advent u Samoboru
Advent u Samoboru
Provjerite zašto je ovaj hrvatski grad postao hit Adventa, spremaju čaroliju
Promjena na vrhu: Ime Mia više nije najpopularniji odabir za djevojčice
NIŠTA NIJE KONAČNO
Nakon nekoliko godina promijenilo se najpopularnije ime za djevojčice u Hrvatskoj. Koje vam je ljepše?
sve
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Preminuo je Jan Kling, član grupe ABBA
u 85. godini
Preminuo je član grupe ABBA, tužnu vijest potvrdio je njegov sin
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
NP Mljet - 6
Na današnji dan

Slana jezera, hridine, šume, klifovi i špilje: Divlja ljepota našeg prvog morskog nacionalnog parka

Na današnji dan prije 65 godina zbog iznimnog prirodnog bogatstva sjeverozapadni dio otoka Mljeta proglašen je nacionalnim parkom. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Izakaya Hrana i piće
    POKROVITELJ METRO

    Jedemo i pijemo: Asian fusion restoran u Zagrebu u kojem je novo i drukčije najveći atribut

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Pokrovitelj Metro

    Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

  • NP Mljet - 6 Putovanja
    Na današnji dan

    Slana jezera, hridine, šume, klifovi i špilje: Divlja ljepota našeg prvog morskog nacionalnog parka

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close