• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Bistro Apetit by Marin Rendić

Bistro Apetit by Marin Rendić: Mjesto na kojem se emocije i strast prenose u hranu čistih okusa

Nagrađivani Bistro Apetit by Marin Rendić, smješten u predivnom ambijentu Jurjevske ulice u Zagrebu, očarat će vas svježim okusima koji se osjete u svakoj namirnici. Kako kaže vlasnik, na tom mjestu nije važno biti viđen, važno je doći i uživati u hrani koja se pamti.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 31.05.2023 09:46 komentari
viber Created with Sketch.
Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić
Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić (Foto:Nova Studio/Tibor Marochini)

Galerija Ivan Jurčević i Marin Rendić 6 File branicna na rižotu od butternut tikve s umakom od vermuta i usoljenog limuna - Bistro Apetit by Marin Rendić 6 Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić 6 Marin Rendić, vlasnik i chef u Bistro Apetit by Marin Rendić 6

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera Mini Ranch Protulipa - 3 Mini Ranch Protulipa Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)

Svježi okusi, zanimljiva prezentacija i strast utkana u jela - to su prve tri stvari koje ćete primijetiti po dolasku u Bistro Apetit by Marin Rendić.

Vlasnik Marin Rendić je i glavni kuhar, a u kuhanje uvijek unosi pozitivnu energiju, iskrenost, emocije i spaja to sve u jedinstven doživljaj hrane i pića.

"Nama je namirnica vrlo bitna, na prvom mjestu. Mi je odabiremo, ne tretiramo je dugo, želimo da ima što izvorniji okus, od ribljih stvari pogotovo. Svakodnevno probavamo namirnicu da vidimo na koji ćemo je način spremati. Ne znači ako je svježa da je okus tada najbolji."

Signature dish koji je stalno na meniju

U ovom se bistrou poslužuje degustacijski meni od pet ili sedam sljedova, a gost može birati između 15-ak a la carte jela. Najčešći su gosti restorana poslovni gosti, ali privlače i veliki broj hedonista. Gosti koji se vraćaju najčešće to rade zbog proslavljenog ragua od sipe s palentom i pjenom od sira grana padano. 

"Ne želimo biti ono mjesto na kojem će se netko tagirati i biti viđen. Želimo imati goste koji su hedonisti i poslovno i privatno", kaže nam Rendić.

Radni dan u kuhinji

Nekoliko dana u tjednu započinje Marinovim odlaskom u METRO. Tamo pronalazi sve što mu nedostaje za realizaciju svojih recepata.

"Suradnja s METRO-om je vrhunska. To nam osigurava da radimo bolje i da nam taj posao bude lakši jer na jednom mjestu okupiti toliko kvalitetnih namirnica za nas je puno bolje. Ja idem sam u nabavu i volim birati, a METRO mi omogućuje da mi taj dio posla bude lakši", priča nam Rendić.

File branicna na rižotu od butternut tikve s umakom od vermuta i usoljenog limuna - Bistro Apetit by Marin Rendić File branicna na rižotu od butternut tikve s umakom od vermuta i usoljenog limuna - Bistro Apetit by Marin Rendić (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Danas se u Marinovoj kuhinji priprema file brancina na rižotu od butternut tikve s umakom od vermuta i usoljenog limuna, a drugo zanimljivo jelo su kvarnerski škampi na maslinovu ulju s pjenom od badema te pata negra s pršutom i kavijarom.

Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić Kvarnerski škamp na pjeni od badema i maslinovog ulja i ulja peršina s pršutom i kavijarom - Bistro Apetit by Marin Rendić (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Za desert je poslužen hladni lava cake by Robert Hromalić (Le Kolač), ali uz potpis Marina Rendića. Mala čarolija dogodila se na stolu kada se spajanjem vruće vode (85 stupnjeva) i tekućeg dušika  (-182 stupnja) dogodila kemijska reakcija. U vrućoj vodi bili su limun, menta, naranča i ružmarin, koji su mirisima odveli na Meditaran. Uživanje u čokoladi uz mirise mora još je pojačalo uživanje u tom ukusnom kolaču.

Ivan Jurčević, f&b menadžer i sommelier, svoje znanje o vinima prenosi svakodnevno gostima. Bazirali su se na mnoga hrvatska vina, ali prate i europske trendove. Najčešće gosti traže chardonnay, pino grigio ili malvaziju, a wine pairing je nezaobilazan. 

"Sve gledamo kroz kuhinju, u dogovoru s gospodinom Marinom. Gledamo koji su začini, koje su namirnice u jelima i potom sljubljujemo i pariramo s vrstama vina, pogotovo kod degustacijskog menija wine pairing je obvezan", govori nam Jurčević.

Osim vrhunske usluge, poznatog i cijenjenog chefa i ukusne hrane, gosti se u restoran vraćaju i zbog domaćeg kruha. Kruh se radi s njegovanim kvascem i fermentira 24 do 26 sati. Riječ je o tri vrste kruha: baguette, focaccia i integralni. 

Domaći kruh koji se radi s njegovanim kvascem - Bistro Apetit by Marin Rendić Domaći kruh koji se radi s njegovanim kvascem - Bistro Apetit by Marin Rendić (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Priznanja su vjetar u leđa

Naglašavaju, najveće je priznanje gost. Međutim, vrijedno je spomenuti i Gault & Millau, tri kapice, a malo im nedostaje i da dođu do četvrte. Imaju Michelinovu preporuku koja pokazuje da imaju vrhunski omjer cijene i kvalitete.

 

  • #Bistro Apetit by Marin Rendić
  • #metro 2023.
  • #punkufer preporuka
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Puno okusa
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač oko kojeg su se Talijani spremni posvađati
Topi se u ustima
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač oko kojeg su se Talijani spremni posvađati
Spas za višak pečenja: Recept chefa Maria Mandarića za krokete u finom umaku od mlinaca
Jednostavno, a prefino
Spas za višak pečenja: Recept chefa Maria Mandarića za krokete u finom umaku od mlinaca
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Ovakvu vruću čokoladu još niste probali! Ako imate mikser, napravit ćete je za 5 minuta
Idealni zimski napitak
Ovakvu vruću čokoladu još niste probali! Ako imate mikser, napravit ćete je za 5 minuta
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Vrijedi posjetiti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"
Sami hvalospjevi
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Trovanje ugljičnim monoksidom u okolici Našica
OPASNA SITUACIJA
Užas na istoku Hrvatske: Majka uključila dva uređaja istovremeno, djeca završila u bolnici!
Beba koja je promijenila statistiku u Zaboku
VELIKA RADOST
Beba koja je promijenila statistiku: Rodilište slavi poseban trenutak
Putinov čovjek ismijao "AI ministricu koja je ukrala novac" – vijest zapravo potekla s News Bara
VJEROVALI ILI NE
VIDEO Šef ruskog parlamenta prepričavao Putinu vijest s hrvatskog satiričnog portala News Bar
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Znate li čiji je ovo sin? Prvi put se pojavio na crvenom tepihu sa slavnom majkom
vrlo su slični!
Znate li čiji je ovo sin? Prvi put se pojavio na crvenom tepihu sa slavnom majkom
Severina je objavila provokativne fotografije iz muškog WC-a
"Je l' zadrhatala ruka snimatelju?"
"Za ekipu slabijeg srca - oprez!" Gomila reakcija na Severinine fotke iz muškog toaleta
zdravlje
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Nova opasnost apneje u snu: Stručnjaci upozoravaju na skriveni rizik za mozak!
Nova opasnost apneje u snu: Stručnjaci upozoravaju na skriveni rizik za mozak!
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Ovog ima samo u Srbiji! Scena iz javnog prijevoza nasmijala društvene mreže
Bizarno
Ovog ima samo u Srbiji! Scena iz javnog prijevoza nasmijala društvene mreže
tech
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Provedena na 30 milijuna ljudi
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Nezaustavljivi robotaksiji: Broj vožnji raste velikom brzinom, a najavljeno je širenje na nova tržišta
Veliki uspjeh
Nezaustavljivi robotaksiji: Broj vožnji raste velikom brzinom, a najavljeno je širenje na nova tržišta
sport
Arsenal i Rijeka u "punom jeku pregovora" oko Tonija Fruka?
Bomba!
Toni Fruk pred transferom u giganta Premier lige? "Očekuje se da će uskoro potpisati"
VIDEO Večer preokreta u Ligi prvaka: Atalanta, Barcelona i Atletico nadoknadili za slavlja
Pogledajte golove
VIDEO Večer preokreta u Ligi prvaka: Atalanta, Barcelona i Atletico nadoknadili za slavlja
Baturina ostaje u Italiji: Englezi pokušali, odgovor stigao ekspresno
Javlja Fabrizio
Neočekivana ponuda za Baturinu iz Premier lige: Odgovor iz Italije sve je iznenadio
tv
Kumovi: Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
KUMOVI
Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
MasterChef: Četvero kandidata ulazi u stres test, a zadatak je replika jela Gorana Kočiša
ODMJERAVANJE SNAGA
Četvero kandidata ulazi u stres test, a zadatak je replika jela Gorana Kočiša
MasterChef: Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
NAPETO!
Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Milan Nedeljković bit će novi predsjednik Uprave BMW-a
vjeran kompaniji
Srbin postaje šef BMW-a
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
Recept za kolač djedov brk
Obožavamo ih!
Znate li koji je ovo kolač? Imamo provjereni recept, zapravo je vrlo jednostavna priprema
sve
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Slika nije dostupna
Pokrovitelj Metro

Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

U pitoresknom mjestašcu Mačkovcu odmah pored Čakovca smjestila se Mala Hiža. Taj mali restorančić koji se neprestano širi ugošćuje više stranaca negoli domaćih ljudi, a iz godine u godinu oduševljava fenomenalnim rustikalnim jelima koja golicaju naša nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Restoran ZOI Hrana i piće
    METRO DONOSI

    Dioklecijanove odaje gastroluksuza: Splitski restoran ZOI na povijesnoj lokaciji zna kako razmaziti i najistančanija nepca

  • Izakaya Hrana i piće
    POKROVITELJ METRO

    Jedemo i pijemo: Asian fusion restoran u Zagrebu u kojem je novo i drukčije najveći atribut

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Pokrovitelj Metro

    Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close