• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #IZAKAYA

Jedemo i pijemo: Asian fusion restoran u Zagrebu u kojem je novo i drukčije najveći atribut

Mjesto gdje se jede i pije – doslovan je prijevod imena japanskog puba Izakaya, koji je svoje mjesto pronašao u zagrebačkom kvartu Trešnjevci, odnosno u Pongračevu. Restoran koji je već dobro poznat zagrebačkoj publici koja uživa u asian fusion jelima osim šarolike ponude na svojem jelovniku ima i jedinstvene koktele zbog kojih im se gosti bez sumnje vraćaju.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 16.05.2023 13:20 komentari
viber Created with Sketch.
Izakaya
Izakaya (Foto:Nova Studio/Tibor Marochini)

Galerija Izakaya 22 Izakaya 22 Izakaya 22 Izakaya 22

U trendu Rakija Vatrena voda Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana Castagnole Venecijanske fritule Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način Suloszowa - 4 Hit na društvenim mrežama Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara

Nakon zagrebačkog potresa tim koji stoji iza te zanimljive gastropriče morao je pronaći novu lokaciju za ipak nešto drukčiji restoran. Kako je u početku bio restoran iz centra grada, velik je rizik bio odlučiti se graditi priču iz početka, i to na potpuno drukčijoj lokaciji. Primijetili su da je taj dio Trešnjevke krcat mladim ljudima koji žele nešto novo i drukčije. I bio je to pun pogodak.

Pravi lokal na pravom mjestu s traženom ponudom

''Vizija je bila napraviti baš to što jest – kvartovski restoran s nešto umjerenijom cijenom od našeg bivšeg restorana iz centra, zapravo s vrlo sličnom ponudom, samo bez bilo kakvog noćnog ambijenta. Mislim da smo savršen spoj omjera cijene i kvalitete s kupovnom moći gostiju koji tu žive. Na to smo, naravno, i pazili. Dobili smo potpuno nove goste, ali i dalje privlačimo stare goste koji vole naš kreativni izričaj. Njima je lokal pristupačan autom i smatram da smo dobili najbolje od oba svijeta'', rekao je Davor Bienenfeld, vlasnik restorana Izakaya, kojemu je cilj svojim gostima ponuditi visoko nutritivna jela od vrhunskih namirnica za pristupačnu cijenu.

Gosti su prema tome raznoliki, od poslovnjaka u vrijeme ručka, prijatelja na rođendanskim večerama ili prijateljica u trenirkama nakon treninga koje traže lagan, uravnotežen obrok bogat proteinima. Svi će sigurno naći ponešto za sebe, čak i oni koji nisu ljubitelji sushija, po kojem je Izakaya najpoznatija.

Što se fino jede u Izakayi?

Ipak, svaki gost koji dođe u Izakayu sigurno neće propustiti sushi, mi smo u svom posjetu isprobali čak tri vrste. Dragon roll sushi kao japanski klasik s avokadom na vrhu i u rižu zarolanim svježim lososom i kozicom u tempuri nikako ne smijete propustiti, dok se nama posebno svidjela hrskavost age ebi sushija s kozicama uvaljanim u panko mrvice i unagi s blago pečenom dimljenom jeguljom.

Izakaya - age ebi sushi Izakaya - age ebi sushi (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Kod njih su još popularne njihove donburi zdjele na bazi riže ili jela s parenim pecivima s raznim punjenjima, sve s vrhunskim i svježim namirnicama. Koriste svježu ribu i azijske namirnice, a tanjuri se uvijek slažu tek po narudžbi i ništa se ne priprema unaprijed – sve s ciljem zadržavanja svježine.

Izakaya Izakaya (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Azijska jela s modernijim stilom posluživanja priprema sa svojim timom glavni chef restorana John Robert Tamonan, koji bi kao svoje najdraže jelo izdvojio Kung Pow - dunburi bowl s rižom, kimchijem, coleslawom i sporo pečenom svinjskom potrbušinom koju glaziraju s BBQ umakom i posipaju s kikirikijem. Nismo odoljeli toj sporo pečenoj potrbušini glaziranoj BBQ umakom, ali u mekom toplom parenom pecivu s dodatkom kimchija i komadića kikirikija, a na samu pomisao i dok vam prepričavamo rastu nam zazubice.

Kung Pow - dunburi bowl s rižom, kimchijem, coleslawom i sporo pečenom svinjskom potrbušinom Kung Pow - dunburi bowl s rižom, kimchijem, coleslawom i sporo pečenom svinjskom potrbušinom (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Chef John rođeni je Filipinac koji je proteklih desetak godina proveo u svjetskim kuhinjama. Njegova obitelj na Filipinima vodi uspješan posao u cateringu, ali on je svoju sreću pronašao u Hrvatskoj. U kuhinju restorana Izakaya donio je neke svoje nove recepte, ali i poboljšao tehnike kuhanja kod nekih starih.

Sve u cilju da jela budu izvedena što preciznije. Preciznost, osim u jelima, odmah je uočena u radnim navikama chefa i vladanju kuhinjom. Ovo nije kuhinja na kakvu inače nailazimo u restoranima diljem Hrvatske. U ovoj se kuhinji radi predano, ali i mirno i staloženo. Zen koji vlada u kuhinji dobrodošao je kod kuhinja otvorenog tipa kao što je ona u Izakayi. Oni koje zanima nešto više pri odlasku na toalet mogu se naviriti i vidjeti kako chefovi barataju namirnicama i spajaju ih u jedinstvenu priču. Na taj način gost može osjetiti filozofiju kuhanja, ali i dio autohtone gastronomske kulture koju kuhar s Filipina i njegov tim nose u svojim genima.

''Ovdje se baš trudimo da hrana koju služimo vrhunske kvalitete. Ako ne prođe naše visoke standarde, uopće je ne služimo gostu. Izakaya je posebna po tome što se većina komponenti naših jela radi u kući. Imamo svoj kimchi i svoj coleslaw. Sve umake radimo ovdje, kao i gyoze, spring rolice. Ne kupujemo ništa od toga smrznuto, sve koristimo svježe napravljeno svaki dan i ne radimo ničega previše da ostane ili se baci'', priča nam glavni chef restorana John Robert Tamonan.

Jedno od omiljenih jela gostiju je i sake donburi, jelo u zdjelici u koju ide riža, goma wakame (salata od wakame alge), tanko narezan svježi mango, ukiseljeni đumbir kako bi osvježio vaše nepce i tataki losos. Losos se peče vrlo kratko sa svake strane i precizno se reže, a poslužen je uz domaći edamamme humus, od kojeg će onaj klasični od slanutka pasti u zaborav.

Sake donburi Sake donburi (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Kako bi gostima mogli ponuditi najbolji i najsvježiji losos, odlučili su se na suradnju s METRO-om. Radi se o skandinavskom lososu koji putuje u Hrvatsku brzim rutama tako da dolazi svjež i vrhunske kvalitete.

''Ostale namirnice pokušavam kad god mogu kupovati iz Hrvatske, pogotovo piletinu i svinjetinu, a biram velike partnere poput METRO-a koji rade selekciju za nas, pa smo sigurni da je meso ono što piše da jest'', objašnjava vlasnik Davor Bienenfeld.

Mislili su i na goste koji su još uvijek malo konzervativniji u istraživanju okusa. Takvi će gosti najradije naručiti bunove – parena peciva koja su zapravo slična klasičnim pecivima za burgere. Oni u ovom restoranu dolaze s raznim punjenima i prilozima, a sve su namirnice termički obrađene kao i kod onog našeg peciva Kung Pow punjenog svinjskom potrbušinom o kojem smo vam ranije pričali.

''Uveli smo i taj veganski, vegetarijanski asortiman u kojem imamo i malo zanimljiviju ponudu. Nije riječ samo o bazičnim namirnicama poput tofua, sejtana, već nudimo i raznorazne umake sa zanimljivim kombinacijama povrća, riža i algi'', objašnjava Dora Bienenfeld, suvlasnica restorana Izakaya.

Što fino popiti u Izakayi?

Ponuda pića sigurno vas neće razočarati, ali ne smijete preskočiti koktele. Na ovom se mjestu rade po malo drukčijoj recepturi. Osim zbog hrane, u Izakayu gosti dolaze upravo zbog drukčijih koktela, a oni se piju više nego bijelo vino, što je za Hrvatsku gotovo nevjerojatno. Kokteli su lagani, svježi i po alkoholnoj vrijednosti odgovaraju vinu. Uz pomoć konzultanta barmena Marina Karinja stvorili su recepturu zbog koje se kokteli mogu piti tijekom cijele večeri. Sa smanjenim udjelom šećera i alkohola osvojili su svoje goste, a u timu vjeruju da su i kokteli dio karaktera lokala.

Izakaya Izakaya (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

''Naši su kokteli zapravo idealan paring uz jela zato što namirnice koje su u koktelima zapravo prate namirnice u našim jelima. Primjerice, popularan nam je koktel Yuzu Collins. Yuzu je inače japansko voće, nekakav citrus koji mi ovdje nemamo, pa je onda dosta interesantan i egzotičan našim gostima. Isto tako imamo danas popularnu matchu pa radimo i koktele s matcha čajem, koji je isto dosta zanimljiv'', priča nam Dora.

Mlada energija koja vlada u timu zapravo je čar restorana

Vlasnik restorana kroz šalu nam govori da je njemu njegov tim poput djece. Vjeruje kako je mlada energija zapravo zaslužna za uspješnost lokala. Restoran posjeduje i veliko priznanje – nagradu Michelin Bib Gourmand, čija je bit vrijednost za novac, a dokazuje da odlična hrana ne mora imati visoku cijenu.
''Lijepo je i kada dobivam pohvalu od svojih dragih ljudi, ali to je subjektivno. Trenutačno imamo ocjenu na Googleu 4,8 i oko 2000 osvrta koji idu u uzlaznom smjeru. To je objektivno i to moramo gledati. S puno puno žara i truda došli smo do toga'', zaključuje Davor.

Kreativnost je nešto u što vjeruju, a trudit će se ostati dosljedni i kvalitetni. Bilježe porast posjećenosti, što govori o tome da im se gosti često vraćaju – a na to su najponosniji.

 

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom METRO po najvišim profesionalnim standardima.

  • #IZAKAYA
  • #Davor Bienenfeld
  • #punkufer preporuka
  • #Zagreb
  • #gdje jesti
  • #metro 2023.
  • #asion fusion
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Jelo za peticu: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
Recept dana
Jelo za peticu nježno za budžet: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i plavim sirom
Za 20 minuta
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i sirom
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Nevjerojatna ljepota
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
Jednostavno
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Tjedni jelovnik
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Na dva sata od Zagreba: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Najveće u Europi!
Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Česta pogreška zbog koje nam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu
Zlatni trikovi
Česta pogreška zbog koje vam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nevrijeme u Italiji izazvalo poplave: Furlanija pod vodom, ljudi na krovovima čekaju evakuaciju
ima i nestalih
VIDEO Izvanredno stanje u susjednoj zemlji: 300 ljudi evakuiraju helikopterima!
Uhićenje po nalogu USKOK-a u Zagrebu
član zločinačkog udruženja
Akcija policije i USKOK-a u Zagrebu: Procurilo tko je uhićen
IMAŠ PRAVO Jeste li znali da imate pravo na novčanu naknadu nakon prestanka radnog odnosa?
IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA
Jeste li znali da imate pravo na novčanu naknadu nakon prestanka radnog odnosa?
show
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Kako je Laura Gnjatović izgledala prije pet godina?
pogled unatrag
Pogledajte kako je naša misica izgledala prije pet godina, sad je jasno zašto slovi za favoritkinju
Zbog koncerta benda ''The Offspring'' u Zagrebu su se stvorili redovi i po kiši
a nije thompson
Zbog čijeg su se koncerta u Zagrebu stvorili redovi za ulaznice i po kiši?
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Hrana za zdravu prostatu: Što trebate jesti?
piše nutricionistica
Hrana za zdravu prostatu: Što trebate jesti?
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
Zanimljivo
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Pronađen u krvi pacijenata
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Dobro je znati
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
sport
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
POGLEDAJTE GOLOVE
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
Pogledajte što je cnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
hns objavio
Pogledajte što je crnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
FOTO Hrvatski ultrasi odgovorili Crnogorcima: "Oprosta nema!"
PODIGLI PORUKU
FOTO Hrvatski ultrasi vulgarno odgovorili Crnogorcima: "Oprosta nema!"
tv
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
Kumovi: Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
KUMOVI
Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
putovanja
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
raste pritisak
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Hlače od samta su veliki trend ove sezone
GLASAJTE U ANKETI
Tople hlače hit su ove jeseni - hoćete li ih nositi? Pronašli smo i 10 modela koji bi vam se mogli svidjeti
Sanja Musić Milanović u metalik suknji i uskom kožnjaku
Izdanje za kazalište
Sanja Musić Milanović: Fantastična suknja uz koju uski kožnjak pristaje baš zakon
sve
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
POGLEDAJTE GOLOVE
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
Pogledajte što je cnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
hns objavio
Pogledajte što je crnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Azijska hrana
Fini okusi Istoka

Gdje pojesti dobru azijsku hranu u Zagrebu? Mjesta koja će oduševiti i najzahtjevnije gurmane

Nakon modernog, vrijeme je za povratak na nešto starije. Ovaj restoran smjestio se u Crnčićevoj ulici, u blizini parka Maksimir. Po opisu je najsličniji restoranu Asia, jer nudi gotovo ista jela. Ovdje nema sushija, nema robate, no cijene su za današnje pojmove povoljne, te možete uživati u klasicima poput gong bao piletine, osam blaga i sličnima. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Pokrovitelj Metro

    Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

  • Juicebox - 4 Hrana i piće
    Fina papica

    Juicebox: Zgodan odabir za gablec u zagrebačkoj poslovnoj zoni

  • Azijska hrana Hrana i piće
    Fini okusi Istoka

    Gdje pojesti dobru azijsku hranu u Zagrebu? Mjesta koja će oduševiti i najzahtjevnije gurmane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close