Germknedle su specijalitet bečke, češke i bavarske kuhinje, a sastoje se od kuhanog tijesta punjenog džemom te prelivenog kremom od vanilije i makom. Ova poslastica veliki je street food hit zagrebačkog Adventa već posljednjih nekoliko sezona.

Ove su godine dobile novo lice. Lumperaj na Strossmayerovu trgu u Zagrebu ponudu Fuliranja obogatio je germknedlama s jestivim šljokicama. Kućica Lumperaja na ovogodišnjem Fuliranju Kućica Lumperaja na ovogodišnjem Fuliranju (Foto: Sandro Sklepić)
Lumperajeva germknedla ima 130 grama, ispunjena je kremom od mljevenih badema, prelivena je kremom od vanilije te posipana ovom popularnom dekoracijom koja se stavlja u sve, od kave do džina.

> Germknedle punjene Nutellom! Recept zbog kojeg jedva čekamo hladnije dane

Šljokice su jestive, no nemaju neki izraženi okus. Tu su više zbog atraktivne prezentacije jela koje se prodaje po cijeni od 25 kuna. To je ujedno cijena i klasičnih germknedli sa šljivama, vanilijom i makom, koje se također nalaze u ponudi Lumperaja. Germknedle sa šljokicama su hit na društvenim mrežama Germknedle sa šljokicama su hit na društvenim mrežama (Foto: Sandro Sklepić)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju