Zima je mnogima najomiljenije godišnje doba, i to s razlogom. Unatoč tome što su temperature sve niže i dan sve kraći, zima ima puno više prednosti nego nedostataka. Diljem svijeta atmosfera postaje toplija, uz božićne pjesme, a iz kuhinja dolaze neki novi mirisi, mirisi božićnih kolača i kuhanog vina. Upravo vođeni tom atmosferom, odlučili smo za vas odabrati dvije destinacije koje obavezno trebate otkriti ove zime.

Kontinent: Međimurje

O Međimurju se proteklih mjeseci zaista puno piše, i to opravdano. O izvrsnoj lokalnoj gastronomiji, predivnim krajolicima i ljekovitoj termomineralnoj vodi smo već pisali, a sada je vrijeme da spomenemo i neke zimske aktivnosti koje nas očekuju u ovoj najvitalnijoj turističkoj destinaciji kontinentalne Hrvatske.

Naime, zima je u Međimurju zaista nešto posebno. Pripremaju se tradicionalni kolači kao što je orehnjača i makovnjača, izlazi se na sanjkanje, a ulice Čakovca pretvaraju se u pravo adventsko odredište s brojnim štandovima koji nude tradicionalne suvenire, autohtona jela i tople zimske napitke. Adventski sajam će u Čakovcu biti aktualan već od 28. listopada, a trajati će sve do adventa - 24. prosinca.

No ipak, ako planirate u Međimurje, savjetujemo vam da posjetite Terme Sveti Martin, jer upravo vas tamo očekuje najviše sadržaja. Od kupanja u ljekovitoj vodi do besplatnih izleta na farmu jelena svake subote - idealno za cijelu obitelj! Dakle, ako ste željni dobrog odmora ovih zimskih dana, Međimurje je dobar odabir!

Obala: Opatija


O moja Opatijo bajna... Svi znamo da je Opatija broj 1 kada su u pitanju zimska odredišta na Jadranu, a ja se s tim moram složiti. Iako nema ljetnih sadržaja, Opatija je zimi predivna, pogotovo kada padne pokoji centimetar snijega. To prepoznaju i stranci, zbog kojih je Opatija turistički hit. Ljetna opatijska pozornica pretvara se u predivni zimski vrt s klizalištem, a Učka već tradicionalno udomljuje Djeda Božićnjaka. Centar Opatije preplavljuju atraktivne drvene kućice, a bogati Božićni programi traju dugo u noć.

Ne smijem izostaviti ni Festival čokolade koji posebno razveseli sve ljubitelje ove božanstvene slastice. Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje domaće i međunarodne čokoladne brandove, ali i male specijalizirane proizvođače originalnih slastica od čokolade.

Uz bogatu božićnu ponudu, važno je spomenuti kako je Opatija prvenstveno wellness destinacija, pa ako se zaželite malo opuštajućih trenutaka, posjetite Adriatic hotel koji zaista oduševljava svojom ponudom. Wellness, božićna atmosfera i odlična čokolada. Ima li boljeg za romantičan vikend u dvoje?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju