LifeClass Terme Sveti Martin prednjače u mnogočemu, pa tako i u razvoju medicinskog turizma na kontinentu Hrvatske. Canabio centar Sveti Martin svoja će vrata posjetiteljima otvoriti već ovog proljeća, a program će pripremiti LifeClass Terme Sveti Martin, Sigma Plus i IQCure Better Life.

Već sami slogan Termi Sveti Martin, „Svijet zdravih užitaka“, govori o osnovnoj orijentaciji ovog resorta – zdravlju. Na zdrave životne navike u Termama se trude poticati svakim novim projektom, a uz preventivne preglede i tretmane, ovaj put se okreću i posjetiteljima koji su već prepoznali svoje zdravstvene poteškoće.Konoplja, poznata kao i kanabis, u javnosti je ”tabu” biljka, no brojna istraživanja pokazuju kako je upravo to jedna od rijetkih biljaka koja može zadovoljiti sve ljudske potrebe. U svijetu se koristi kao hrana, lijek, energent, a od nje se izrađuje odjeća pa čak građevinski materijal. Jeste li znali da se konoplja smatra prvom biljkom koju je čovjek ikad zasadio?

Što je Canabio centar?

Ne treba dodatno naglašavati kako je ljudsko tijelo uistinu refleksija kako tjelesnog, tako i duhovnog stanja. Upravo zato će Canabio centar Sveti Martin obuhvatiti znanstveno – holistički pristup liječenju koji će u kombinaciji s lokalnom gastronomijom i kreativnim MIND & BODY programima svakom posjetitelju pružiti nezaboravno iskustvo boravka.Tijekom četverotjedne terapije gostima se pruža psihološka potpora, organizam se podvrgava smanjenju razine kiselosti, uklanjaju se metabolički disbalansi te se diže energetski i imunološki status organizma na prirodan način. Sastavni dio jedinstvenog programa su i šetnje, biciklizam i druge fizičke aktivnosti, kao i korištenje termalne vode koja je prema analizi jedna od najkvalitetnijih u Europi.

Svakoj osobi vadi se krv, koja se šalje na analizu u laboratorij u Švicarsku kako bi se individualnim pristupom odredila najbolja kombinacija prirodnih preparata koji mogu poboljšati oporavak gostiju, ali i djelovati preventivno i kurativno (terapeutski).


Zašto medicinski kanabis?

Istraživanja su pokazala da pripravci od medicinskog kanabisa najviše pomažu osobama s dijagnozama reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, dijabetesa i astme, a pozitivni učinci tretmana vidljivi su i u uspješnijoj rehabilitaciji nakon pojedinih oblika karcinoma.Canabio centar Sveti Martin upotrebljavat će medicinski kanabis koji će se nabavljati u postojećim ljekarnama u Hrvatskoj. Iako nema razloga sumnjati u konvencionalnu medicinu i terapije koje ona pretpostavlja, sve više zapadnih zemalja uz strogu kontrolu uzgoja, koristi medicinski kanabis u zdravstvene svrhe.

Razlog tomu je nepobitna činjenica da pripravci od medicinskog kanabisa povoljno djeluju na cjelokupni organizam, dok su nuspojave zanemarive u usporedbi s agresivnim tretmanima konvencionalne medicine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju