Kako bi skratili put od proizvođača do trgovca, supermarket u Bruxellesu počeo je uzgajati povrće na svome krovu. Tako se povrće proda svega nekoliko sati nakon što je ubrano.

Riječ je o projektu "Urbana farma" u supermarketu Delhaize, koji je dio lanca Ahold Delhaize, a lansirali su ga zbog rastućeg broja upita svojih kupaca koji su bili zabrinuti zbog povrća koje kupuju, odakle dolazi i je li uopće zdravo.

Povrće se bere u 8 ujutro, a već sat kasnije nalazi se na policama trgovine. Uzgajaju se rajčice, razne vrste salate i jagode, a izgrađen je i staklenik kako bi trgovina bila ospkrbljena svježim povrćem i voćem i tijekom zime. Ovo je tek dio potreba supermarketa, no ako se program pokaže uspješnim, proširit će proizvodnju.

Vrt se nalazi na krovu koji ima 360 kvadrata, a proizvodi i svoju energiju zahvaljujući solarnim panelima postavljenima uz vrt.

Novo ludilo: Hoće li "slatkiš" iz djetinjstva nadmašiti germknedle na zagrebačkom Adventu? Rougemarin - 8 Rougemarin - 6 Rougemarin - 5 +1 Rougemarin - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju