Od ponedjeljka 27. svibnja Strossmayerov trg u Zagrebu na tjedan dana postaje a little slice of paradise jer u grad dolazi treći Pizza festival Zagreb. Ovogodišnje izdanje stiže s 11 kućica na kojima će stanovati više od 35 vrsta gastronomskih kreacija, a kad je riječ o tekućim pitanjima, osim piva, premium vina, rakija i sokova moći će se isprobati i pomno osmišljeni kokteli. Bilo da birate napoletanu, romanu, sicilianu ili frittu, na Pizza festivalu lako ćete pronaći nešto po svojem guštu.

Al Dente

Omiljena zagrebačka pizzeria poznata po suvremenim napoletanama na festival donosi razne varijacije na temu: Margherita di bufala, Mortadela & Stracciatella, Piccante, kao i Prosciutto & Stracciatella moći će se kušati na kućici Al Dentea. Također, bit će ondje i hrskavih pizza punijeg ruba koje se opisuju kao kombinacija napoletane i romane.

Pizza Social Club, Margherita Pizza Social Club, Margherita (Foto: Pizza festival Zagreb)

Pizza Social Club

Omiljeni zbog svojih romana, Pizza Social Club pored prošlogodišnjih hitova: klasične Ma'Margherite, Pizzaiolija s pršutom, rikulom i cherry rajčicama te Pepperonija s ljutim kobasicama i čilijem ove godine donose dva noviteta: Parmigianu i Biancu. Nove pizze mogle bi se svidjeti ljubiteljima kreativnih kombinacija jer sadrže truffle riccotu, flor di latte mozzarellu, buđolu, poriluk i crispy kapare.

RougeMarin Palermo RougeMarin Palermo (Foto: Pizza festival Zagreb)

RougeMarin

Chef Marin Medak vodi vas na putovanje Sicilijom kroz pažljivo osmišljene pizze: Palermo, Messina, Siracusa, Siracusa Bambini, Tarapani i Catania, koje predstavljaju svaki grad na jedinstven način. Pronaći ćete slasne kombinacije artičoka i sušenih rajčica s kremastom ricottom, zatim meda i ljutih papričica, kao i potencijalni hit: pizzu s pestom od pistacija, mortadele i creme fraicheom.

Poma sendviči Poma sendviči (Foto: Pizza festival Zagreb)

Picnic i Poma Food Boutique

Zadarski Picnic i Poma Food Boutique udružuju snage: Poma stiže sa svojim sourdough sendvičima koji su prošle godine bili hit, a Picnic pak donosi svoje poznate koktele.

Pizza fritta Pizza fritta (Foto: Pizza festival Zagreb)

Pizza Fritta

Na radost brojnih fanova koje su oduševili prošle godine vraća se i Pizza Fritta sa svojim calzone pizzama prženim u dubokom ulju, koje osvajaju hrskavošću tijesta i slasnim topljenim punjenjem.

Pizza RE, Piccante Pizza RE, Piccante (Foto: Pizza festival Zagreb)

Pizza Re

Pizzeria zbog koje obožavatelji napoletana dolaze na Jaruščicu na festivalu će ponuditi klasičnu margheritu, bogatu capricciosu, omiljenu mortadellu, piccante te pizzu kuće naziva Pizza Re.

Tutto Passa

Ljubitelji romane, pizze koja je u isto vrijeme sočna i hrskava, lagana, a zasitna doći će na svoje na kućici Tutto Passa.

Bread Club

Pizze od sourdough tijesta stižu u raznim kombinacijama nadjeva - od pizze Di Mamma s vrhunskim talijanskim pršutom do La Primaverile s mariniranim tikvicama, ricottom, sušenim rajčicama, crnim maslinama i svježim bosiljkom. Pizza Melon donosi fini balans slanog i slatkog kombinacijom pršuta i dinje, a pizza Speciale spaja guanciale (sušeni svinjski obraz) s kremom od bundeve, pecorina i svježeg ružmarina.

Zagyland, Horse city Zagyland, Horse city (Foto: Pizza festival Zagreb)

Zagyland

Zagorska pizza koja će se premijerno predstaviti ove godine već je neko vrijeme razlog zbog kojeg ljubitelji pizze idu prema Konjščini. Uz klasike margheritu i pizzu s tunom, boje Zagorja branit će dvije specijalne pizze - Zagyland i Horse City.

Oui Chef on Wheels

Osim pizze, na festivalu možete pobati i tjesteninu koju će chef Vedran Stojanac pripremati u kolutu sira.

Jela od samo 2 sastojka: 7 dana gozbe s minimalnim brojem namirnica Čokoladna torta Jaja s pestom Zobeni keksi +1 Slatki kruh se može napraviti od samo dva sastojka

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju