"Papuk Lucky trail" je timska trail utrka koji će u sportskom duhu ujediniti ljubav prema prirodi, rekreaciji i druženju. U novom atraktivnom formatu utrke sudjeluju tročlani timovi koji trče na tri staze u Parku prirode Papuk, sa startom i ciljem na izletištu Jankovac. Utrka se održava u subotu 11. 9. 2021. s početkom u 10 sati, start i cilj utrke nalaze se ispred Planinarskog doma Jankovac.

Subotu nakon toga – 18. rujna organizira se Vinski piknik na planini. Riječ je o četvrtom od pet događanja u nizu pod nazivom „wine not?!“ u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, lokalnih turističkih zajednica i turističke agencije Draft. Vinski piknik na Jankovcu počinje u 16 sati.

Jankovac - 8 Putovanja Slavonska šuma u kojoj ćete imati osjećaj kao da ste se vratili stoljećima u prošlost

U rujnu stupa na snagu i novi cjenik ulaznica za posjetitelje Park šume Jankovac. Individualna ulaznica će od ponedjeljka do petka ostati 10 kuna, a vikendom i blagdanima ulaznica će stajati 20 kuna. Dobna granica za besplatnu ulaznicu za djecu pomiče se s dosadašnje 4 na 7 godina, dok cijena stručnog vođenja i edukativnih programa ostaje ista.

„Očekujemo da će epidemiološka situacija dozvoliti da provedemo sve planirane manifestacije po kojima je jesen na Jankovcu poznata, a to je u prvom redu i Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu u listopadu, a uskoro ćemo posjetitelje upoznati i s novim ulaganjima u infrastrukturu Park šume Jankovac.“ – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju