Iz WWF Adrije pozivaju sve gradonačelnike da u svom gradu u subotu u 20:30 sati isključe dekorativnu rasvjetu na prepoznatljivoj znamenitosti te se tako i ove godine uključe u akciju.

Kako se svjetska biološka raznolikost smanjuje neviđenom brzinom a oko milijun vrsta prijeti izumiranje, najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren je na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti. U ovim izazovnim vremenima, Sat za planet Zemlju nudi trenutak za solidarnost i priliku da brinemo jedni o drugima, kao i o jedinom domu koji svi dijelimo.

Iz WWF Adrije upućuju poziv svim gradonačelnicima u Hrvatskoj da se pridruže i ovogodišnjoj akciji te da UNESCO-ve znamenitosti - Dubrovačke zidine i Dioklecijanova palača - ponovno budu u mraku uz bok ostalim UNESCO-vim građevinama u svijetu. Hrvatski gradovi već godinama tradicionalno tonu u mrak: Arena u Puli, Zagrebačka katedrala, vodotoranj u Vukovaru, Osječka tvrđa, splitska riva, zadarski trg Ivana Pavla II, Trsatska gradina u Rijeci, cijela makarska rivijera…

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, Sat za planet Zemlju danas se obilježava u više od 190 zemalja i teritorija. Budući da se globalna biološka raznolikost smanjuje zastrašujućom brzinom, Sat za planet Zemlju u našoj će se regiji ove godine usredotočiti na osvještavanje o nevjerojatno brzom izumiranju životinjskih vrsta.

Pluća Hrvatske: 10 šuma i parkova diljem Lijepe Naše u kojima možete napuniti baterije Francuska cesta - 3 Francuska cesta - 2 Japetić +1 Park-šuma Jankovac

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju