Restoran Papavero - laboratorij fine i zdrave hrane koji prema mišljenju mnogih ima najbolju pizzu u Zagrebu (ako ne i šire) počeo je s dostavom, kao i drugi hrvatski restorani koji nemaju drugog izbora ako žele preživjeti u doba koronavirusa.

"Od danas smo zatvoreni i radimo samo dostavu tako da nam se promet drastično smanjio. Pokušavamo vidjeti kako nastaviti dalje. Dostavu inače nemamo jer smatramo da to smanjuje kvalitetu naše hrane. Naravno, ovo su iznimne situacije i bolje je ako se ljudi zadržavaju u kućama, ali da i dalje imaju mogućnost pojesti nešto drugačije i ukusno iz svog omiljenog restorana", kaže nam Ana Uremović Longobardi, koja sa suprugom Pasqualeom drži Papavero.

Papavero Pizza & Food Lab u Mlinovima ne priznaje gastroprečice. Njihova je pizza plod simbioze prirodnog kvasca i još prirodnijeg brašna dobivenog mljevenjem cijelog zrna pšenice kamenim mlinom koji, sporim dizanjem, stvaraju tijesto koje lako pada na želudac.

"Mi smo klasična talijanska pizzerija, kombinirano sastojke hrvatske i Italije. Jako smo usredotočeni na kvalitetu namirnica, imamo svoj prirodni kvasac i koristimo samo cjelozrnata brašna. Naša pizza može zadovoljiti veću publiku, tijesto nije ni tanko ni debelo, neka je dobra sredina. Našu pizzu jako vole jer nije teška, lako je probavljiva i sastojci su iznimno kvalitetni", dodaje Ana i objašnjava kako su već neko vrijeme razmišljali o dostavi, ali novonastala situacija primorala ih je na to.

"Stigao je trenutak! Dostavu radimo direktno mi. Naša zona - Mlinovi, Podsljeme nije obuhvaćena od dostavnih servisa poput Wolta, Pauze i Glova. Dostavljamo pizze, pizza2share za dvije osobe, salate, tjestenine, burgere i rebra. Svaki dan imamo dnevne ponude za 45 kuna, a objavljujemo ih na Facebooku. Meni se može vidjeti na našoj stranici", kažu u Papaveru. 

Kako bi opstali u vrijeme izolacije, mnogi restorani uvode novitete. Pod Zidom je otvorio virtualni restoran, a primjerice O’brok osim besplatne dostave ima i drive in opciju preuzimanja hrane ispred restorana bez izlaska iz vozila.

Rougemarin je također objavio na društvenim mrežama kako se u BBQ rebarcima koja stižu ravno iz smokera, kao i dnevnim gablecima može od sada uživati i u sigurnosti vlastitog doma.

"Za vas smo složili jedan pravi mali web shop pomoću kojeg možete naručiti naše klasike. I još poneko jelo. Radno vrijeme dostavne službe je od 12 do 20 sati", stoji na Facebooku Rougemarina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju