Zbog nespretnih prijevoda ili simpatičnih naziva sela i gradova prometni znakovi postaju turistička atrakcija. Mnogi se zaustavljaju kraj oznaka za Tužno u Varaždinskoj Županiji, Gornje Cjepidlake u općini Đulovac ili Skočiđevojke u Crnoj Gori.

Upozorenja poput onih za policajce koji spavaju na putu (sleeping policeman ahead) ili djece iz "slobodnog uzgoja" (free range children) također pozivaju na to da opalite koju fotografiju za Instagram ili Facebook.

Krenete li u egzotičnije zemlje, osim krava i konja na koje smo navikli, na prometnim znakovima možete vidjeti i kivije (najmanje ptice trkačice), kao i risove koji "divljaju" po Španjolskoj. Čuvajte se i majmuna koji bi vam lako mogli ukrasti stvari. 

Prometni znak s tenkom na koji možete naići u Engleskoj podsjeća na to da bi sporija vojna vozila mogla prelaziti cestu pa se ne treba uplašiti ili iznenaditi. Od tenkova bi moglo biti opasnije ne pridržavati se upozorenja za snimanje selfieja na opasnom terenu s kojeg možete pasti ili ozlijediti se.  

Prašćevac Zanimljivosti Luda imena sela i gradova: Batman, Tumidaj, Skočiđevojka, Babina guzica...

U Hrvatskoj pak pripazite na nedužne konobare koji žele prijeći cestu na Pagu kako bi poslužili goste na terasi, a iako zvuči kao zezancija ,ozbiljno valja shvatiti i upozorenje o lovu koji je u tijeku.     

Površine malo veće od nogometnog igrališta: Kako izgleda život na najgušće naseljenom otoku na svijetu? Santa Cruz del Islote - 2 Santa Cruz del Islote - 4 Santa Cruz del Islote - 6 +3 Santa Cruz del Islote - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju