Je li Batman posjetio istoimeni grad na jugoistoku Turske, nećemo nikad saznati, ali prava je istina da uveseljava posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Neka mjesta pak svojim imenom šalju potpuno pogrešnu poruku, pa je tako primjerice francuski Pornic, dražesni gradić na 50 kilometara od Nantesa, zapravo oaza za jedriličare i nautičare. Može se pohvaliti lijepom šetnicom uz more, pješčanim plažama i srednjovjekovnim dvorcem.

Niti seoce Anus u središnjoj Francuskoj nije imalo puno više sreće s imenom, baš kao ni Dildo na Newfoundlandu. Na prvu bi nam sigurno bilo draže posjetiti Beer (pivo) u Britaniji, Chicken (pile, piletina) na Aljasci ili Christmas Pie (božićna pita) u Britaniji. Na popisu jezivijih mjesta zasigurno su Devil Town (Ohio) ili Deadhorse na Aljasci.

Neka su se mjesta u nevolji po imenima i sprijateljila, kao što je slučaj s "Glupim" i "Dosadnim", odnosno škotskim selom Dull i gradom Boring u Oregonu, koji su i službeno postali sestrinska mjesta.

Vjerujemo i da je Bitter End (gorki kraj) u državi Tennessee zaslužio bolje ime.
Skočiđevojka u Crnoj Gori omiljeno je mjesto za fotografiranje, osobito djevojkama, a dečkima je mnogo draži ulaz u poljski grad Tumidaj. Svinjišta u Makedoniji također su omiljeno mjesto za glupiranje, baš kao i Gornje Cjepidlake u općini Đulovac.

Iako nije sve Tužno u Varaždinskoj Županiji, ni ondje ne vlada Apatija, imena destinacija djeluju veselije u drugim dijelovima Hrvatske, kao što je slučaj s vikendaškim naseljem Čingi Lingi uz Dravu, koje je 2001. imalo je svega četiri stalna stanovnika. Duha su imali i copywriteri mjesta Žena Glava na Visu te otočića Babina guzica.

Dok susjedi imaju Jajce, mi imamo i Kajganu kraj Garešnice, kao i Krvavicu u Makarskom primorju, a kakva god bila, zvuče mrvicu simpatičnije od mjesta koja također oduševljavaju originalnošću poput Sv. Ivana Lomivrata, Podcrkavlja, Špičkovine, Kurbe Vele, Štakorovca, Grdosela, Prduše Vele…

No zato su (barem prema nazivu) Cugovec, Pivnica Slavonska i Ženodraga destinacije za odličnu zabavu i druženje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju