• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #dogadanja

Najpopularniji festival vina i hrane: 2 dana, 3000 "kvadrata" i više od 300 izlagača

Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati sa slasnim zalogajima, uživati i ponešto naučiti na eno-gastro edukacijama, ali prije svega širiti dobra energija...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 16.11.2018 11:45 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom" Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Kuća za odmor Wild Rose kod Samobora - 6 Kuća za odmor Wild Rose Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu

VINOcom, festival koji slavi kulturu stola, hrane i vina s nestrpljenjem se očekuje u gurmanskim krugovima cijele godine, a trinaesti (i ništa manje sretniji) očekuje se 23 i 24. studenoga, na starom mjestu - u zagrebačkom hotelu Esplanade.

„Ove godine susrećemo se po 13. put, od toga 12. puta u najelitnijem zagrebačkom hotelu Esplanade. Trinajstica ne slovi kao brojka s dobrim predznakom, ali eto usudim se sada, barem po odzivu izlagača, reći kako ovdje 13 nema onu konotaciju koja ga inače prati. Sva mjesta raspoloživa za izlaganje začas su bila popunjena, tako da će se i u ovoj prigodi u Esplanadi naći cijela vinska i gastronomska Hrvatska, što se kaže - na dlanu!

Sretan sam zbog toga, i zahvaljujem svim izlagačima što imaju puno povjerenje u manifestaciju i u naš tim koji ju je osmislio i koji je operativno organizira na način da je, kako se eto priča u široj javnosti, postala jednim od najznačajnijih događaja ovoga tipa ne samo u Hrvatskoj nego i šire“, kaže direktor festivala Ivan Dropuljić, prof.

Festival će biti otvoren u petak i subotu od 11 do 18 sati, tijekom kojeg osim otkrivanja ponajboljih kapljica i zalogaja te druženja s izlagačima svatko može pronaći i inspiraciju za blagdansko darivanje.

„Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana,održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.Ovogodišnja će se priredba održati na površini preko 3000 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika“, otkriva gospodin Dropuljić koji je osobito ponosan na radionice u sklopu festivala, pa tako nastavlja i ove godine.

Festival Zagreb Vino.com i ove godine ima humanitarnu dimenziju sa udrugom Pink Life koja će se prezentirati na festivalu. S osobitim zadovoljstvom istaknuo je i zemlju-partnera Rusku Federaciju, koja ima svoj prezentacijski prostor.

Pripremite se na vrijeme i bacite oko na doista impozantan popis izlagača na stranicama VINOcom-a.

CASINO CLUB
23. studeni 2018
11:00-18:00 h
VELEPOSLANSTVO RUSKE FEDERACIJE
24. studeni 2018
11:00-12:30
Moderatori: Ivan Enjingi, Ivo Kozarčanin
Tema: Naučimo zašto je Decanter objavio naslov "Hvala Bogu na hrvatskim vinima"
Opis: Kraljice iz kraljeva podruma: Desetljeća Enjingijevih graševina
Cijena ulaznice: 200 kuna
Kontakt i rezervacije: Ivo Kozarčanin, bakhov.sin@gmail.com

13:00-14:30 h
Moderator: Siniša Lasan
Tema: KAKVA CRVENA VINA KRIJE MEĐIMURSKO VINOGORJE?
Ako bismo išli izdvojiti jedno od najuzbudljivijih hrvatskih vinogorja, sigurno bismo u sami vrh ubrojili Međimurje. Mlada generacija vinara uz već prepoznatljivi bijeli sortiment, sve više ulaže u proizvodnju crvenih vina.
Koje internacionalne sorte krije međimursko vinogorje?
S kojom svjetskom regijom bismo ga mogli usporediti?
Ulaz: besplatan uz rezervaciju
Kontakt i rezervacije: Ksenija Matić, ksenija@eventlab.hr

CLUB BOARD ROOM

23. studeni 2018

10:30 - 11:30 h
Moderator: Siniša Lasan
Tema: PUŠIPEL - MEĐIMURSKI BREND
Opis: Koliko ozbiljno međimurski vinari etabliraju brend autohtonog pušipela, vidjet ćemo ne samo kroz nekoliko odličnih uzoraka, već ćemo i saznati kako je uopće krenuo projekt stvaranja prve zaštićene robne marke kvalitetnog bijelog vina iz međimurskog vinogorja, kako su definirani stilovi, uniformirana etiketa te izrađena jedinstvena pušipel boca.
Ulaz: besplatan uz rezervaciju
Kontakt i rezervacije: Ksenija Matić, ksenija@eventlab.hr

11:45-13:00 h
Moderatori: Vedran Kiridžija i Ivo Kozarčanin
Tema: ZBOGOM AMERIKO, ODOH JA U VINOGRAD
Opis: 10 Dingača Vedrana Kiridžije, pomorca koji se "nasukao" u vinogradu
Cijena ulaznice: 200 kuna
Kontakt i rezervacije: Ivo Kozarčanin, bakhov.sin@gmail.com

13:30-14:30 h
Moderatori: Gregor Drescher vlasniki i Marko Šram sommelier
Tema: La Petite Révolution Collection
Opis:
Redgranite 2011 (Austrija)
Book XVII 2011 (Južnoafrička Republika)
La g. 2010 (Francuska)
La g. 2016 (Francuska)
Visionnaire 2015 (Francuska)
Visionnaire 2011 (Francuska)
Cijena ulaznice: 350,00 +pdv
Kontakt i rezervacije: Domagoj Dropuljić, festival@vino.com.hr , 098 382 502

15:00-16:00 h
Aurélien Raës, Passion Vins
La Cité du Vin | Wine Cultures and Civilisations Museum | Bordeaux
Kontakt i rezervacije: Domagoj Dropuljić, festival@vino.com.hr , 098 382 502

16:30-18:00 h
Moderatori: Rene Bakalović i Zoran Šimunić
Tema: 3 X 12, VELIKO TROJSTVO MASLINA, VINA I GASTROIKONA
Opis: Najviša priznanja na najvećim svjetskim manfestacijama hrvatskim maslinarima nisu više novost. Osim u kvaliteti naši uljari prednjače u njegovanju vrhunskih monosortnih maslinovih ulja. Svakoj sorti pristupaju posebno, odvajaju u berbi, preradi, ponudi i prezentaciji. Osim potrage za savršenim vinom prema receptu pojedinog jela gastronomski su stručnjaci sklad je sada zaokružen prepoznatljivim osobinama pojedine sorte maslina.

Bjelica, crnica, buža, oblica, lastovka, askolana i desetci drugih autohtonih i uvezenih sorti postale su prepoznatljive, dobile svoj jasan profil i zauzele mjesto u dobro promišljenim jelovnicima. U klubu Gastronomada i restoranu Apetit tim stručnjaka i chef Marin Rendić izradili su gourmet kartu prema ovogodišnjim najboljim mladim uljima iz maslinika od Istre do Dalmacije. Prema sortnim odlikama svakog ulja odabrana je najprije ključna namirnica, pripadajuća gastro ikona, od svježih crnih i bijelih tartufa do otočkog meda . Potom je osmišljen recept primjeren svakoj namirnici. Na koncu je sommelier zaokružio priču krenuvši od sorte grožđa i terroira, prema vinaru i godištu vina kojim je zaokruženo ovo veliko trojstvo. Stremljenje izvrsnosti ove vrste poticajna je, uzbudljiva i vrlo zahtjevna priča. Ograničili smo zato u našoj prezentaciji broj mjesta kako bi postigli uz kušanje ugođaj druženja i razmjene mišljenja.
Cijena ulaznice: 600,00 kn
Kontakt i rezervacije: 01 286-7372; Rene Bakalović

24. studeni 2018 

11:00-12:30 h
Moderator: Daniel Čečavac
Tema: “TOUR DE FRANCE” 1995 - 2014 BY DANIEL ČEČAVAC (WSET 3)
Opis:
2014 Chablis Grand Cru "Les Clos”, Domaine Vincent Dauvissat 97 ST
2013 Domaine de Chevalier Blanc, Grand Cru Classé de Graves 98 JS
2011 Corton Charlemagne Grand Cru, Domaine Henri Boillot 96 RP
2009 Ermitage “Cuvee de l'Oree”, M.Chapoutier 100 RP
2007 Châteauneuf-du-Pape “Les Quartz”, Domaine du Clos du Caillou 96 RP
2005 Corton “Clos des Cortons” Grand Cru, Faiveley 18.5 JR
1996 Château Grand Puy Lacoste, 5ème Grand Cru Classé 94 JL
1995 Blanc des Millénaires, Charles Heidsieck 95 AG
Cijena ulaznice: 1250,00 kn
Kontakt i rezervacije: : Daniel Čečavac, +385 91 577 0053, info@wineclubcroatia.com
*Organizator radionice zadržava pravo otkazivanja iste ukoliko se ne prijavi adekvatan broj ljudi.

13:00-14:00 h
Moderator: Profesor dr. Goran Milanov
Tema: Vertikala Ten barrels Syrah - Chateau Kamnik
Opis: Ten Barrels Syrah - medju 10 najboljih u svetu
Cijena ulaznice: 300,00 kuna
Kontakt i rezervacije: Natalija Kuzmanovska; nataly@chateaukamnik.com

14:30 - 15:30 h
Moderator: prof.dr. Marin Berovič
Tema: Vinogradi Sanctuma iz Slovenije podignuti su odavna, već u 12. stoljeću, i zasađeni pinotom crnim. Tajne kartuzijanaca isprepliću se u njima s ekspresivnošću i misterioznošću crnog pinota. Prezentacija velikih vina serije Prestige: maestralni chardonnayi, fermentacije u bačvi, kombinacije fine začinjenosti i tehnologije sur lie, karakter francuskog Montracheta, elegancija i svježina sivog pinota, veliki strukturirani crni pinoti, tajnoviti syrah i, za kraj, My Red – fina kupaža crnog pinota i syraha. Iznimno, začinjeno, finesa i tajnovitost, dodir svetosti velikih vina.
Cijena ulaznice: 75,00 kuna
Kontakt i rezervacije: ivanka@dropi.hr , mob: +385 98 485894

> Za kilogram ovog pršuta nije vam dovoljna prosječna hrvatska plaća

16:00-18:00 h
Moderatori: Gregor Drescher vlasnik i Marko Šram sommelier
Tema: La Petite Révolution Collection
La g. 2011 (Francuska)
La g. 2014 (Francuska)
La g. 2016 (Francuska)
Visionnaire 2010 (Francuska)
Visionnaire 2015 (Francuska)
Risorgimento 2015 (Italija; Svjetska premijera!)
Ulaz uz pozivnicu.
Kontakt i rezervacije: Domagoj Dropuljić, festival@vino.com.hr , 098 382 502

Vukovar za budućnost: 7 stvari koje trebate preporučiti svakom strancu da posjeti u biseru Dunava Vukovar - 9 Vukovar - 8 Vukovar - 7 +5 Vukovar - 6

  • #dogadanja
  • #vinocom
  • #Vino
  • #festival
  • #Hrana
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako napraviti vruću sangriju?
Začinjena i tako fina
Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Harry's Piccolo
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Od 12. do 14. prosinca
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Stazom svete Barbare
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Adventi u susjedstvu: gdje još doživjeti blagdansku čaroliju!
Zimske čari
Advent u susjedstvu: Kamo otputovati kako biste doživjeli najbolju blagdansku čaroliju?
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Oglas
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Tragedija
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Danilo K.: Ukrajinac koje je ubijen u Beču. Policija objavila detalje
SLAŽE SE MOZAIK UBOJSTVA
Ovo je brutalno ubijeni sin političara: Mučili su ga i živog zapalili u Mercedesu
Izvučen je Eurojackpot
SRETNI DOBITNIK
Izvučen je Eurojackpot! Pogledajte kamo ide veliki dobitak
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
U 6 ujutro puna crkva vjernika - bili smo na zornici!
lijepa tradicija
U 6 ujutro puna crkva vjernika: Bili smo na zornici!
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Djevojke mislile da su naišle na Bambija, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje
Jao…
Djevojke mislile da su naišle na Bambija, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje
tech
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Mnogi nisu svjesni
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
Zanimljivo i zabrinjavajuće
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
sport
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
JUNAK UTAKMICE
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
Užasna vijest iz Dinama: Mateo Lisica ima monokuleozu
Čeka ga pauza
Užasna vijest iz Dinama: Krilni napadač ima mononukleozu
Tragedija zasjenila utakmicu DFB Kupa RB Leipzig - Magdeburg 3:1
Strašno
Tragedija u Njemačkoj: Spiker objavio tužnu vijest, reakcija dijela navijača izazvala zgražanje
tv
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
NIJE USPIO
Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
MasterChef: Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
SRČANI BORAC!
Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
putovanja
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
novac
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Parlament, Vijeće i Komisija složni
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Čitateljice birale koje ime im je ljepše - Lucija ili Mia
REZULTATI ANKETE
Nešto se promijenilo u 2025.: Ovo ime ponovno dokazuje da je – bezvremensko
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
sve
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
Vruća sangrija
Začinjena i tako fina

Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu

Vruća sangrija je poboljšana verzija klasičnog kuhanog vina, a koja predstavlja savršen izbor za prosinačke zabave. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Aktualno
    Od Iloka do Prevlake

    Počinje najiščekivaniji vinski događaj godine u Hrvatskoj

  • VinoCOM Aktualno
    Od 28. studenog

    Četiri dana VINOcoma: Dobro došli na najveći vinski festival u Hrvatskoj

  • Vruća sangrija Hrana i piće
    Začinjena i tako fina

    Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close