"Dragi prijatelji vina i kulinarstva, nismo se, što se kaže, ni okrenuli, a ponovo smo pri kraju kalendarske godine, dakako i još jednom uz međunarodni festival vina i kulinarike 17 Zagreb VINOcom 2024.", najavio je novo izdanje festivala u zagrebačkom hotelu Esplanade profesor Ivan Dropuljić, direktor VINOcoma.
Tijekom četiri dana festivala koji počinje 28. 11. i traje do nedjelje, gosti će moći uživati u kušanju vina od 11 do 18 sati. Prvi dio izlagača doći će u četvrtak i petak, a drugi dio u subotu i nedjelju, što valja imati na umu želite li kušati što više različitih vina. Za raspored kliknite ovdje.
Goste očekuju i brojne radionice koje će držati vinski stručnjaci zahvaljujući kojima ćete ove godine moći pobliže upoznati najznačajnije vinske regije južne Italije, istražiti vinariju iz Saint-Juliena na iščekivanom Chateau Lagrange Masterclassu, doznati više o djelu Marina Markežića, Kaboli, amforama i dugim maceracijama, otputovati odležanim sauvignon blancom diljem svijeta, doživjeti Bordeaux i legendarnu berbu 1982. godine… Puni program masterclassova i radionica pogledajte ovdje.
"Iskrenim pristupom prema potencijalnim izlagačima i formiranjem raznovrsne i vrlo atraktivne ponude - koja uz klasičan izlagački dio s mogućnošću tzv. promenadnog kušanja raznih domaćih i inozemnih vina k tome i u društvu s njihovim kreatorima osobno obuhvaća i vrlo atraktivne i poučne radionice – uvukli smo se i pod kožu posjetiteljima.
Ponosan sam posebno na brojne stručno vođene vinske i gastronomske radionice divljenja vrijednih sadržaja vezanih ne samo za našu domaću hrvatsku vinsku scenu nego i uz najpoznatija i najcjenjenija svjetska vinska područja. Uistinu velik odaziv s jedne strane proizvođača/ponuđača plemenite kapljice te raznih delikatesa, a s druge strane posjetitelja, i iz segmenta enologije, sommelijerstva i ugostiteljstva, trgovine, i iz segmenta krajnjih potrošača, te dolazak i brojnih zainteresiranih iz inozemstva uvjerljivo govore o tome da smo kao manifestacija bili i ostali na pravome putu podizanja kulture vina i pijenja te posebno promidžbe enogastroposebnosti i vrijednosti. Upravo to daje nam i dalje snagu da ne samo ostanemo na nivou nego i da dižemo ljestvicu kakvoće", poručio je profesor Ivan Dropuljić.
U oazi zelenila i slapova: Velika akcija čišćenja Slapnice, bisera Zagrebačke županije +12