Na 12. festivalu vinarstva i gastronomije, koji će 24. i 25. studenoga u najelitnijem zagrebačkom hotelu Esplanade okupiti preko 300 izlagača, sudjelovat će najznačajniji proizvođači vinske kapljice iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.Tijekom 12 godina održavanja festivala Vino.com se isprofilirao kao najznačajnije vinsko događanje u Hrvatskoj. Ekskluzivan ambijent Esplanade, broj izlagača i njihova neupitna kvaliteta te bogati popratni program koji uključuje brojne atraktivne radionice i stručno vođene degustacije okupit će i ove godine ljubitelje najboljega što nude vinski podrumi od Iloka do Prevlake.


Direktor i osnivač festivala prof. Ivan Dropuljić posebno je ponosan na brojna popratna vinska i gastronomska događanja.
"Proteklih godina visoko smo postavili ljestvicu stručnosti prilikom prezentacija, degustacija i stručnih savetovanja. I dalje nastavljamo s predstavljanjem svjetskih vinskih velikana. Ove godine naš je partner Rusija i posebno želim istaknuti radionicu vezanu uz vina Rusije koja su našem tržištu vrlo malo poznata. Zahvaljujući veleposlaniku Ruske Federacije u Hrvatskoj gospodinu Anvaru Azinovu, bit će to vrhunsko događanje", kaže prof. Dropuljić.

> 5 zapovijedi za posluživanje sira i vina za totalne amatere

Na Vino.com-u posebno će biti predstavljena vina vinarija Krauthaker i Fera vino, koja su dobila odličja na nedavnom vinskom festivalu u Begamu.
Uduga P.I.N.K. life kuhat će u dobrotvonre svrhe pa će festival imati i humanitarno obilježje.


Na Vino.com-u bit će proslavljeno i nekoliko jubileja. Prof. Dropuljić proslavit će 25. godišnjicu ulaska u vinski svijet, a časopis Svjet u čaši 25. godina od izlaska prvog broja. Prošle godine Vino.com je posjetilo oko 8000 ljubitelja svete kapljice i slasne papice, među kojima je, ono što je najvažnije za proizvođače, bilo najviše onih koji se bave trgovinom i ponudom vina u svojim objektima. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju