Prvi proljetni festival hrane i vina "Korčulanske pjatance" održava se u Korčuli, Lumbardi, Žrnovu i Pupnatu od 28. travnja do 5. svibnja.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

Korčulanski restorani Adio Mare, Aterina, Barić, Filippi, Korčula De la Ville, LD Restaurant, Marco's, Nonno, Radiona, konoba Maha, pupnatska konoba Mate te restorani Feral i More iz Lumbarde ujedinili su se u želji da lokalnom stanovništvu i posjetiocima predstave eno-gastronomsku ponudu otoka.

Ponudom hrane i pića korčulanski ugostitelji dalmatinsku kuhinju predstavit će kao spoj tradicionalnog i modernog, kreiranu u harmoniji sa sezonskim blagodatima jadranskih vrtova ispod i iznad površine mora. Kreativnim jelovnicima, osmišljenima posebno za manifestaciju, a koji će se na korčulanskim trpezama svakodnevno izmjenjivati, lokalni znalci predstavit će svoja gastronomska dostignuća po popularnim cijenama.