Prvi proljetni festival hrane i vina "Korčulanske pjatance" održava se u Korčuli, Lumbardi, Žrnovu i Pupnatu od 28. travnja do 5. svibnja.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Korčulanski restorani Adio Mare, Aterina, Barić, Filippi, Korčula De la Ville, LD Restaurant, Marco's, Nonno, Radiona, konoba Maha, pupnatska konoba Mate te restorani Feral i More iz Lumbarde ujedinili su se u želji da lokalnom stanovništvu i posjetiocima predstave eno-gastronomsku ponudu otoka.

Ponudom hrane i pića korčulanski ugostitelji dalmatinsku kuhinju predstavit će kao spoj tradicionalnog i modernog, kreiranu u harmoniji sa sezonskim blagodatima jadranskih vrtova ispod i iznad površine mora. Kreativnim jelovnicima, osmišljenima posebno za manifestaciju, a koji će se na korčulanskim trpezama svakodnevno izmjenjivati, lokalni znalci predstavit će svoja gastronomska dostignuća po popularnim cijenama.