Konzultantski odjel britanskog Economista, odnosno Economist Intelligence Unit (EIU) predstavio je listu najskupljih gradova na svijetu. Poznato je da putnici pri samoj pomisli na gradove poput Londona, Hong Konga, Singapura ili Ženeve odustaju od putovanja zbog visokih cijena.

No, Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom smještajnih objekata koji uključuju više od 30 različitih vrsta objekata, uključujući hotele, apartmane, vile, hostele, farme, bungalove i brodove donosi pregled smještajnih objekata koji dokazuju da i u najskupljim gradovima svijeta možete odsjesti s limitiranim budžetom.

Pogledajte listu deset najskupljih gradova svijeta prema EIU-u te uz prijedlog smještajnih objekata Booking.com-a već sljedeći odmor provedite na destinaciji iz snova.

1. SingapurMET A Svemirska kapsula
Noć od 417,00kn

Ovaj singapurski hostel udaljen samo pola kilometra od Raffles Place stanice metroa oborit će s nogu sve ljubitelje svemirske tematike. Hostel ima zajednički dnevni boravak gdje se gosti mogu družiti i opustiti uz TV. Smješten je u samom srcu Singapura, u blizini svih atrakcija, stoga ne čudi da su posjetitelji ovaj hostel ocijenili s visokom ocjenom 9,1.



2. ZurichBellevue
Noć od 3,800kn (za 8 osoba)

Ovaj nevjerojatni apartman u centru grada s pogledom na planine, udaljen je samo 300 metara od muzeja umjetnosti Kunsthaus Zurich i pola kilometra od Opere. Stara gradska jezgra Zuricha je odličan izbor za putnike koji vole uživati u dobroj hrani, šetnji i šopingu.

 3. Hong KongCue Hotel
Noć od 570,00kn

U samom srcu Wan Chaia i samo 5 minuta hoda od Wan Chai metro stanice nalazi se Cue Hotel. Jedinstveni dizajn s modernim konceptom čini Cue Hotel jednim od najboljih "superhotela" u Hong Kongu.

4. ŽenevaFraser Suites Geneva
Noć od 1520,00kn

Fraser Suites Geneva nalazi se u Rue du Marche okrugu, 300 metara od katedrale sv. Pierra i 10 minuta hoda od fontane Jet d'Eau. Svaki studio u Fraser Suites Geneva je luksuzno uređen i dolazi s dobro opremljenom kuhinjom i dnevnim boravkom s udobnim kaučem.

5. ParizGenerator Paris
Noć od 580,00kn

Što mislite o šetnji gradom bez napuštanja vašeg smještajnog objekta? Hostel Generator Paris nudi vam upravo to svojim predivnim ambijentom inspiriranim Parizom. Uživajte na suncu u ugodnom baru, družite se u salonu ili se zabavite u sobi s igrama.



6. London The Z Hotel City
Noć od 1090,00kn

The Z Hotel City nudi smještaj u središtu Londona, nasuprot Kraljevskog suda, a samo devet minuta hoda od postaje podzemne željeznice Chancery Lane. Moderno uređene sobe smještene su u preuređenoj poslovnoj zgradi.

7. New York Room Mate Grace Boutique Hotel
Noć od 1260,00kn

Smješten u srcu New Yorka, ovaj dizajnerski hotel nalazi se nadomak Times Squarea i dolazi s unutarnjim bazenom i barom. Gosti se mogu koristiti saunom i teretanom. Područje u kojem se nalazi je izvrstan izbor za putnike zainteresirane za razgledavanje, zabavu i kazalište.

8. KopenhagenUrban House Copenhagen
Noć od 228,00kn

Urban House je trendi hostel u živahnom Vesterbrou, udaljen dvije minute hoda od kopenhagenškog kolodvora. Možete uživati u lokalnom craft pivu, glazbi uživo, prostoriji za biljar ili pak ugodnom ambijentu dvorišta.

9. Los Angeles, Hotel Aventura
Noć od 928,00kn

Aventura Hotel je novi mali hotel u Los Angelesu koji nudi kozmopolitsku udobnost za poslovna i privatna putovanja. Smješten u popularnom Koreatownu, ovaj potpuno novi hotel lako je dostupan automobilom ili javnim prijevozom.

10. SeulIssue Seoul
Noć od 302,00kn

Udaljen samo pola kilometra od Hapjeong podzemne željeznice (Linija 2) i trendi Hongdae područja, Issue Seoul nudi klimatizirane sobe s besplatnim wi-fijem. Gosti mogu koristiti zajedničku kuhinju, blagvaonicu i roštilj. Tu je također i prostor s računalima i terasa. Sve su sobe pune svijetla i opremljene s krevetima na kat, a u cijenu noćenja uključen je i doručak.




 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju