U vijestima koje "običnim smrtnicima" i nisu najvažnije možda je promakla informacija o najbogatijim gradovima planeta. Kriterij je ovaj put jednostavan – gledali su se gradovi u kojima živi najveći broj milijunaša, a popis koji je sastavila tvrtka Henley & Partners (proučivši 97 gradova) donio je portal Timeout.

Na vrhu ljestvice bogataša ove je godine New York, koji se može pohvaliti s nevjerojatnih 340 tisuća milijunaša, ali i 58 milijardera. Drugoplasirani je glavni grad Japana Tokio, koji je dom za, vjerovali ili ne – 290 tisuća milijunaša. Inače, da ne bude zabune – valuta o kojoj govorimo su američki dolari.

San Francisco San Francisco (Foto: Shutterstock)

Američko područje The Bay Area (San Francisco i okolica) treće je na listi, vjerojatno zahvaljujući dobro plaćenim tehnološkim radnicima u Silicijskoj dolini. Inače, tu živi i najviše milijardera, njih čak 63. Ove godine samo je jedan europski grad ušao među deset najbogatijih gradova, riječ je o Londonu, a većinom na popisu dominiraju gradovi u SAD-u i Aziji.

Spomenuta prijestolnica Engleske je četvrta, a slijede je Singapur, Los Angeles, Hong Kong, Peking, Šangaj i Sydney. Cijeli popis možete provjeriti na sljedećoj poveznici.

Sedam savjeta koje treba pročitati svaki turist prije odlaska u New York New York - 4 New York +0 New York, Manhattan

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju