U neki grad odete jednom i prilično ste sigurni da se nikad više ne biste vratili. S duge strane, neke druge gradove, bi posjećivali i opet i opet i opet i nije vam ih nikad dosta. E pa, jedna takva rasprava „rodila“ se na vjerojatno najpopularnijem forumu – Redditu. Iako Reddit daje samo uvid u debatu, nekad je jako indikativan, pa su tako na stranici InsureandGo analizirali tisuće komentara i ocjena vezanih za razne gradove i pronašli one u koje bi se posjetitelji rado vratili.

U istraživanju, dobra stara Europa opet je prošla jako dobro. Ništa čudno, jer sigurno je u jednom posjetu naprimjer Londonu – nemoguće vidjeti sve što biste htjeli. Upravo je i spomenuti London, proglašen gradom u koji bi se posjetitelji najradije opet vratili. Drugo mjesto, s ne prevelikim zaostatkom za britanskom prijestolnicom pripalo je Parizu, dok su se na diobi trećeg mjesta našli Barcelona i New York.

Pariz Pariz (Foto: Getty Images)

Peto mjesto pripalo je „Vječnom Gradu“ odnosno Rimu, mjesto iza zauzeo je Tokio, a Amsterdam je završio kao sedmi. TOP 10 još zatvaraju Berlin, Edinburgh i Mexico City. Na prvi pogled, dobra je vijest da je među 10 prvoplasiranih čak 7 europskih gradova, što znači da su šanse za povratak (ili možda prvi posjet) – značajno veće.

Najbolji mali grad na svijetu: Švicarska idila koja je rezervirana samo za odabrane Lausanne - 1 Lausanne - 2 Lausanne - 3 +1 Lausanne - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju