Rijetko se kome New York ne nalazi na popisu gradova koje za života valja obići. Iako u posljednjih nekoliko godina nismo, u pravilu, putovali toliko daleko, sigurni smo kako uskoro dolaze bolja i sretnija vremena za sve one koji ne mogu mirno stajati na jednom mjestu. Dotad maštajte o tome što ćete raditi u Velikoj Jabuci, a poslušajte i korisne savjete objavljene na stranici thepointsguy.com i izbjegnite sljedeće greške koje radi gotovo svaki turist u New Yorku.

1. Ne krećete se dovoljno brzo

Ako niste znali, ovdje je tempo života takav da su Njujorčani uvijek u žurbi, a i New York je poznat kao grad koji nikad ne spava. Stoga, ubrzajte se malo i vi, trebat će vam vremena da pogledate sve znamenitosti i ne trošite dragocjeno vrijeme na okidanje selfieja ispred posve nebitnih zgrada.

2. Očekujete slavne na svakom koraku

Malo sutra – grad je prevelik i zapravo su šanse da na ulici sretnete nekog slavnog – male. Zna se kamo idu slavni i koja su mjesta samo za odlikaše.

3. Idete svugdje taksijem

Šetati je divno, šetnja je zdrava, a i grad se najbolje upoznaje – šetnjom. Ipak, s obzirom na veličinu grada nemoguće je sve obići pješke. No, imajte na umu i velike prometne gužve, tako da je najbolje rješenje kad želite stići s jednog kraja grada na drugi – podzemna željeznica.

4. Očekujete život kao u seriji "Seks i grad"

Nemojte doći s pretpostavkom kako Njujorčani uglavnom žive u velikim apartmanima s ogromnom garderobom, ručaju vani svaki dan i kupuju si cipele Manolo Blahnik. Naravno, ima i takvih, ali većinom je život realan, a ne ono što vidite kod Carrie Bradshaw.

5. Zadržavate se više od 30 sekundi na Times Squareu

Vjerujte nam, 30 sekundi je i više no dovoljno. Sve one reklame i sav šušur jesu zanimljivi, ali gužva je nesnošljiva, a grad nudi i pregršt drugih atrakcija na koje je bolje utrošiti vrijeme...

6. Idete nekamo jer mjesto izgleda cool na Instagramu

Odlazak na takvo mjesto koštat će vas vjerojatno pravo bogatstvo, a naravno da na Instagramu uz more filtera sve izgleda puno bolje, tako da se bojimo i vašeg potencijalnog razočaranja. Pronađite neka druga mjesta jer će dobar dio turista ionako pohitati na neku slavnu lokaciju s Instagrama.

7. Za ručak/večeru odabirete najbliži restoran

Dakle, došli ste u New York, grad čija je gastronomska ponuda nevjerojatna, i od svih čuda, svih internacionalnih kuhinja – sjeli ste u najbliži restoran. Nemojte to raditi, danas je barem lako na Googleu pronaći dobru preporuku za restoran, a pogotovo, molimo vas – ne idite u neki lanac restorana.

I dok čekate da u New Yorku isprobate pizzu ili cheesecake po kojem je poznat, pojedete pastrami ili neki drugi popularni sendvič na ulicama ovog najpoznatijeg američkog grada, tamo otputujte okusima. Od ponedjeljka, 25. travnja, uživajte u američkim specijalitetima u Lidlu. U tjednu okusa Amerike pronaći ćete sve za sočne burgere i njihove ostale sendviče, od američkih umaka do priloga.

Napravite lako njihove slastice poput mirisne pite od jabuka, muffina ili cheesecakea uz jednostavne mješavine za kolače ili pak isprobajte trganu svinjetinu ili puretinu, pikantne batačiće, američki sladoled i ostale delicije u kojima rado uživamo, a dolaze nam s druge strane bare.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju