New York, SAD

Svi znaju da je New York epski grad. Grad je masivan. Baš sve, od građevina do obroka je ogromno. Kada hodate po gradu, osjećate se kao maleni mrav u ogromnoj travi. Obavezno morate posjetiti Chryslerovu zgradu - Art Deco dizajn zgrade bio je revolucionaran za svoje doba. Obavezno prije puta isplanirajte što želite vidjeti jer jednom kada se nađete u jabuci - ona će vas obuzeti.

Sydney, Australija
Sydney je grad kojeg putnici često preskaču zbog njegove udaljenosti. Najimpresivnija građevina u Sydneyu je Opera House, ali postoji i mnogo drugih mjesta koja se moraju posjetiti. Obavezno isprobajte noćni život u luci, koji je jednostavno predobar.


Pariz, Francuska
Ovaj grad ljubavi nalazi se na svakom popisu gradova koje trebate posjetiti. S razlogom. Njegov šarm i ljepota očarat će vas na prvi pogled i natjerati vas da se doslovno zaljubite u njega. I dok mnogi pri spomenu na Pariz prvo pomisle na Eiffelov toranj, grad nudi puno više od toga. Ako planirate ostati u Parizu nekoliko dana, pobrinite se da dobijete sobu na višim katovima jer pogled je fenomenalan.

Tokyo, Japan
Tokyo nije sa ovog svijeta. Jednostavno nećete moći vjerovati kako je veličanstven. Grad je sam po sebi užurban, i ako samo malo zastane, on će vas ostaviti daleko iza. U Tokyju možete dobiti gotovo sve što poželite. Obavezno posjetite Kabukicho - zabavno središte grada.


Madrid, Španjolska
Rijetki turisti shvaćaju koliko je veličanstven glavni grad Španjolske. Madrid je kao mali London, samo s puno sunca. Moderan, a opet klasičan grad, u kojem možete iskusiti pravu Španjolsku. A ovdje žive i najbogatiji ljudi Španjolske. Ako se nađete u Madridu, obavezno se vozite podzemnom željeznicom. Taksi je malo teže dozvati, a i cijene znaju biti paprene.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju