Nije lako pronaći povoljan smještaj u Japanu. Upravo zato mnogi su se oduševili kad su saznali da hotel po imenu Business Ryokan Asahi u Fukuoka Cityju na otoku Kyushu iznajmljuje sobe za samo 8 kuna za noć.

Točnije, po ovoj cijeni iznajmljuju tek sobu pod rednim brojem 8, koja je donedavno bila najnepopularnija u cijelom hotelu. Snižavanjem cijene na tek 130 jena željeli su povećati interes putnika za nju.

No niska cijena dolazi i s jednom neobičnim zahtjevom – svi oni koji odluče bukirati sobu trebaju znati da će biti snimani kamerom, a njihov će boravak biti uživo prikazan na YouTubeu.

Hotelska soba Putovanja Prva stvar koju trebamo provjeriti ako želimo znati je li hotelska soba čista

Kamera pokriva cijelu sobu, a izuzeta je tek dijeljena kupaonica u kojoj se možete presvući prije spavanja. Šetanje po sobi bez odjeće, naime, potpuno je zabranjeno.

Oni koji su prespavali u sobi broj 8. tvrde da je riječ o normalnoj japanskoj sobi s tatami strunjačom, niskim stolićem, televizijom i kuhalom za vodu. Jedina neobična stvar jest grijalica na kovanice. Dva sata topline platit ćete 100 jena, odnosno nešto više od šest kuna.

Kako izgledaju YouTube prijenosi uživo iz sobe broj 8 u hotelu Business Ryokan Asahi u Fukuoka Cityju, pogledajte u videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju