Čak i sobe u najluksuznijim hotelima nekad nisu onoliko čiste kao što mislimo. Harrison Jacobs, novinar Business Insidera, proveo je 300 noći u hotelima i Airbnb stanovima u prošloj godini kako bi analizirao čistoću u sobama za unajmljivanje.

Otkrio je da je najbolji pokazatelj čistoće ili prljavštine – električno kuhalo za vodu ili aparat za kavu. Provjeravanje ovih aparata odličan je indikator toga čisti li se soba na odgovarajući način jer oba predmeta sadrže mnogo vlage.

Ako se kuhalo za vodu ili aparat za kavu ne čiste redovito – i to s odgovarajućim deterdžentom, a ne samo vrućom vodom – neurednost će biti vrlo brzo vidljiva golim okom. To će biti i dobar znak da osoblje hotela ne posvećuje veliku pažnju održavanju soba. 

Jason Tetro, autor knjige "The Germ Code", smatra da je korištenje njuha još jedan važan savjet pri ulasku u hotelsku sobu. Neugodni mirisi u sobi jasan su znak da ju hotelsko osoblje nije pravilno očistilo.

Baš zato preporučuje uzimanje stvari u svoje ruke. Tetro savjetuje da uvijek sa sobom uzmete dezinfekcijske maramice i njima prebrišete predmete u sobi koji se zanemaruju, poput daljinskog upravljača za televiziju, prekidača za svjetlo ili noćnih ormarića. Na taj način bit ćete sigurni da se ne “marinirate” u tuđim bakterijama.

Hoće li talijanski "društveni ritual" završiti na UNESCO-ovoj listi? Kava +0 Italija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju