Za Tallinn je glasala većina glasača zbog bogate sajamske ponude, raznolikog popratnog programa, šarmantne i očuvane srednjovjekovne arhitekture koja predstavlja idealnu kulisu za adventska događanja, ali i zbog susretljivosti Estonaca.

Na popisu najboljih Tallin je slijedio božićni sajam u Budimpešti te u Strassbourgu, a u top 10 svoje mjesto našla su čak dva njemčka grada – Erfurt i Aachan. Popis nije mogao biti zaokružen bez Beča i Praga, ali i iznimno posjećenih sajmova u poljskom Poznanu, belgijskom Bruxellesu te u trećem najvećem rumunjskom gradu Cluj-Napoca.

Zagreb se ove godine nije našao na popisu iako je posljednje tri godine nosio tutulu najboljeg. I ne, nismo se pokvarili. Pravila Best European Destinationa zabranjuju stavljanje iste lokacije na popis četiri godine zaredom.

Unatoč tome, najtoplije su ga preporučili uz riječi: “Glavni grad Hrvatske ljepši je nego ikad prije i dočekivat će putnike do 6. siječnja 2019. na različitim lokacijama i na brojnim događanjima. “ Na Best European Destinationu spomenuli su kako zagrebački Advent skriva i brojna ugodna iznenađenja, uključujući i bogati glazbeni program zbog kojeg će mnogi htjeti plesati cijelu noć.

Najbolji božićni sajmovi u Europi za 2019. godini po mišljenju čitatelja Best European Destination:


1. Tallinn, Estonija
2. Budimpešta, Mađarska
3. Strassbourg, Francuska
4. Beč, Austrija
5. Erfurt, Njemačka
6. Poznan, Poljska
7. Bruxelles, Belgija
8. Aachen, Njemačka
9. Prag, Češka
10. Cluj-Napoca, Rumunjska

Božićni komet i kiša meteora: Stiže posljednji noćni spektakl ove godine +0 Kiša meteora

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju