U nedjelju je svoja mirisna vrata zatvorio Zagreb Burger Festival. Do sada najuspješnije izdanje ovog gurmanskog događanja u jedanaest dana posjetilo je oko 190 tisuća ljudi. Posjetitelji su uživali uz ponudu 18 ugostitelja iz Zagreba, Splita i Pule, 5 barova te popratne sadržaje poput Kid’s zone i photo pointova. Na kupolastoj pozornici svoje je vještine pokazalo 18 DJ’eva, a održana su i dva koncerta.

Posljednjeg dana Festivala na Strossmayerovom trgu su proglašeni pobjednici u tri kategorije. Osim one već poznate - The Best Burger by People, birali su se najbolji burgerski okusi u još dvije kategorije: The Best Burger by Food Bloggers i The Best Burger by Food Media. The Best Burger by People najvažnija je kategorija, jer najboljeg od najboljih biraju posjetitelji, no dragocjene su i blogerske ocjene kao i one vodećih gastro medija. Osim sjajne ponude jela i pića, velikom uspjehu festivala pogodovao je, osim lijepog vremena i sjajan glazbeni program uz izmjenu sjajnih beatova, uz vodeće svjetske DJ zvijezde kao što su Huey Morgan, Kenny Dope, Amerigo Gazaway i Danny Kane.

> Testirali smo sve: 5 burgera koje morate probati na Zagreb Burger Festivalu


Po odabiru posjetitelja najbolji burger ponudio je Mason burgers&stuff, drugi najbolji burger dolazi iz The Burger Bara, a na trećem mjestu se smjestila Đurina hiža.

"Masoni" (Foto: Sandro Sklepić)


Prema ocjeni gastro medija najbolji burger na ovogodišnjem Festivalu ponudio je Mason burgers&staff. Drugo mjesto pripalo je zagrebačkoj Kascheti, koja po prvi put sudjeluje na Zagreb Burger Festivalu, dok treće mjesto dijele Đurina Hiža, još jedan ovogodišnji debitant, te 50 A Burger & Champagne Bar.


Gastro blogeri su najboljim proglasili zagrebački The Burger Bar, a drugo je mjesto osvojila ekipa iz Submarina. Još jedan ovogodišnji debitant na Festivalu, Cellar Grill uhvatio je treće mjesto, a izvan spomenutih kategorija odabran je i najbolji vegetarijanski burger Toto’s Burger Bara iz Splita.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju