Bilo da ste solo ili sretno zaljubljeni, Valentinovo nije vaš đir. No, tko kaže da ga morate provesti na konvencionalan način, mi vam donosimo nešto sasvim drugačije. Okupite svoju ekipu i priredite im nezaboravan provod. Na party pozovite one parove koji nikamo ne idu bez svoje značajne polovice, kao i one prijatelje koji su sretni samci. Obzirom da ljubav ide kroz želudac, donosimo vam pet prijedloga za slasne zalogajčiće.

1. Humus na 'valentinovski'

Zašto nazdraviji namaz na svijetu ne biste napravili u valentinovskoj varijanti. Cikla će humus obojiti u crveno, a dodat će i poseban okus koji tvoji prijatelji možda još nisu imali prilike kušati. Uz humus pripremite šarenu rapsodiju od mrkvica, paprika i celera. Ovu zdravu varijantu možete upotpuniti i domaćim čipsom od batata.

2. Bruschette

Bruschette su savršene kako za slane tako i za slatke zalogajčiće. Bilo da se odlučite svoju kreativu ispucati na domaćim pečenim kruščićima ili na njihovom ukrašavanju, ne sumnjamo da će vaši prijatelji s oduševljenjem uživati u svakom slasnom zalogaju. Kako biste bili sigurni da ste zadovoljili ukuse svih pozvanih, uz bruschette pripremite i namaze, kao što su šalša umaci, riblje paštete koje ste sami pripremili ili pak malo drugačije varijante poput Spar orijentalnog trio namaza.

3. Mozzarela i slanina s mini rajčicama na štapiću

Plate s narescima bez sumnje izgledaju primamljivo, no za ovu priliku probajte nešto novo i poigrajte se sa štapićima. Iskušajte se u ulozi Kupida i rajčice pripremite u obliku srca, možda ovim čarobnim zalogajima spojite vaše solo prijatelje.

 

A photo posted by Manjula Bharath (@manjulabharath) on

4. Kokice s čokoladom

Čokolada je samo jedan od načina na koji možete začiniti kokice. Klasične kokice neće kod vaših prijatelja izazvati 'wow' efekt, ali ako ih zasladite čokoladom ili whiskeyjem, u tren će postati opčinjeni.

5. Voćna salata s jogurtom

Ako je vaša ekipa za nešto zdraviju varijantu od kokica s čokoladom, pripremite im voćnu salatu s grčkim jogurtom. Okušajte svoje umjetničke sposobnosti i voće poput ananasa ili jabuke izrezbarite moldicama u obliku srca za zalogaj ljubavi.

Još više recepata pronađite na www.dobartek.spar.hr

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju