Zagrebačka gastronomska scena odnedavno je bogatija za street food koncept poznatog i prepoznatljivog imena, ali u novom ruhu - Wurst Bar u Teslinoj 7. Jelovnik je nastao kao rezultat vizije dvojice talentiranih mladih kuhara, Ivana Duke i Marka Mateija. Krenuli su od nadaleko poznatih austrijskih kobasica koje poslužuju uz kajzericu i nekoliko različitih klasičnih umaka.

Ukusna je i ponuda hot dogova koji kombiniraju popularnu “frankfurter hrenovku”, ali pripremljenu po posebnoj recepturi ekskluzivno za Wurst Bar. Za sve one željne novih i drugačijih okusa pripremili nekoliko zanimljivih međunarodnih interpretacija, pa će vas tako voditi od New Yorka i Los Angelesa, preko Italije, pa sve do Dalekog istoka. U ponudi su i salate te sendviči od talijanske porchette, pulled pork, vijetnamski Banh Mi te autorski uradak chefova - sto posto hrvatski sendvič, koji spaja posebnosti domaćih aroma.

Porchetta Porchetta (Foto: PR)

Bogatu ponudu Wurst Bara zaokružuje i topla delicija, gulaš od govedine, kao istinski austrijski specijalitet. Chefovi Ivan i Marko planiraju i druga kreativna street food iznenađenja koja će ubacivati na jelovnik. Marko je u ugostiteljstvu, odnosno u društvu chefova prisutan desetak godina, radio je u više od 20 restorana, uz bok najboljim hrvatskim kuharima, pa je tako svoj trag ostavio u restoranima Mano, Jastožera, Barcelona Spain, Dežman bar... Ivan pak svoju ljubav prema kuhanju gaji dugi niz godina, poznat je u osmišljavanju novih recepata u kojima koketira s različitim sastojcima.

> 5 restorana s domaćom hranom nadomak Zagreba zbog kojih vrijedi sjesti u auto

"Često putujemo u Austriju, i poslovno i privatno, te se uvijek počastimo njihovim tradicionalnim kobasicama, u Beču na Grabenu ili u Münchenu na Viktualienmarktu. Uvijek nas iznova oduševi fascinantna kvaliteta i poseban šmek kobasice, senfa, točenog piva. To nas je navelo da krenemo u akciju i potragu za dobrim kobasicama koje bismo potom mogli ponuditi na našem tržištu. Godinu dana smo istraživali i obilazili male obiteljske proizvodnje i onda nam se posrećilo - pronašli smo idealnog proizvođača i krenuli stvarati ovu priču. Razmišljali smo o tome kako će sve to proći kod nas, ali naši su ljudi dosta vezani za Austriju i ova gastroponuda nije ništa nepoznato tako da su s tim sve dileme nestale", objasnio je kulinarski dvojac te objašnjava kako potraga za adekvatnim osobljem nije bila laka, a učili su u hodu.

Vješti dvojac Vješti dvojac (Foto: PR)

"Od ponedjeljka do četvrtka možete doći od 10 sati do ponoći, dok se petkom i subotom družimo sve do dva sata iz ponoći. Nedjeljom smo također otvoreni od 10 do ponoći. Od zanimljivijih stvari mogu navesti da imamo španjolske papričice koje poslužujemo u maslinovom ulju s malo krupne soli, a i tu je i točeno pivo Estrella Damm Barcelona, kao i premium džin-tonik Le Tribute", otkriva Ivan. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju