Lihtenštajn

Ova država je smještena između Švicarske i Austrije, a poznata je po tome što je među najmanjima na svijetu, i kao porezni raj. Glavni grad je Vaduz, a unatoč svojoj maloj površini, Lihtenštajn nije jako urbaniziran (kao što je to npr. Kneževina Monako).

Službeni jezik u Lihtenštajnu je Njemački, tako da nećete imati pretjeranog problema pri posjetu. Ukupna površina Lihtenštajna iznosi 160,475 kilometara kvadratnih, a ukupna duljina svih granica 77,9 kilometara - tako da je ova država idealna za razgled u jednom vikendu!


Bjelorusija
Ova kontinentalna država nema izlaza na more, ali je vrlo dobro povezana riječnim tokovima, posebno s Ukrajinom i Rusijom. Bjelorusija ima staru i kulturno bogatu tisućljetnu povijest, ali je njezina državna neovisnost relativno mlada.

Kroz svoju povijest Bjelorusija je u državničkom i kulturološkom smislu duže vrijeme bila vezana sa Ukrajinom. U Bjelorusiji ima mnogo dvoraca, od kojih se ističu Mir i Nesviž pod zaštitom UNESCO-a. Jedna od najpoznatijih građevina u zemlji je tvrđava u Brestu građena od 1838. do 1842. godine.


Srbija
Tako blizu, a gotovo previše zapostavljena. Zaboravite na sve tenzije koje vladaju na političkoj sceni, Srbija je država s kojom smo živjeli zaista dugo godina, i samim time imamo i određenu zajedničku povijest. Kulturna baština, predivna priroda, prostranstva planina i brojne rijeke samo su neke od stvari koje vam Srbija nudi.

Kada spomenemo i Beograd koji je svojevrsni ekonomski, zabavni i kulturni centar Balkana - mislimo da je Srbija genijalan odabir za vaše iduće putovanje! Manastiri, roštilj, rakija, skijanje, festivali – ako ste proputovali cijelu Lijepu našu, vrijeme je da proširite horizonte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju