Finska

Vjerujemo da volite Djeda Božićnjaka, ali ako se odlučite na izlet do Finske - izbjegavajte Laponiju. Pričekajte ipak ljeto, jer je još malo ledeno... Jug Finske mnogo je topliji, a nudi i prekrasnu prirodu. Helsinki je također grad kojeg se mora posjetiti, a isplati se definitivno vidjeti i Turku.

Pariz
Bilo bi pogrešno reći kako se grad svjetlosti isplati posjetiti samo u proljeće, kad je on toliko prekrasan da biste zauvijek ostali u njemu.

Ipak, u proljeće je grad najljepši, a beskrajna dvorišta i vrtovi u cvatu neće vas ostaviti ravnodušnim. Jedno od takvih mjesta je i Luksemburški park, idealno mjesto za romantičnu šetnju. Pogledajte videu uz čiju ćete pomoć 'obići' cijeli Pariz u samo 3 minute.

Amsterdam
Još jedan europski dragulj je našao mjesto na ovom popisu. Amsterdam vrvi znamenitostima, a vrijeme u svibnju je prekrasno i sunčano. Cvijeće cvate svugdje oko vas, a na vama je samo iznajmiti bicikl i uživati u najbiciklističkijem gradu na svijetu!

Toskana
Kolijevka talijanske renesanse, regija koja je svijetu podarila Michelangela, Leonarda, Botticellija, Brunelleschija i mnoge druge ljude koje su unaprijedili svijet. Fiirenca i Siena su dva dragulja, a mnogobrojne vinske ture izvan gradova i uživanje u Chiantiju, oduševit će svakog tko se tamo zaputi. Također, Firenca je sa svojim muzejima i grad za one željne umjetnosti.

Viktorijini vodopadi, Zambija/Zimbabve
Ovi najveći svjetski vodopadi nalaze se čak i u sedam prirodnih svjetskih čuda, a smjestili su se na granici Zimbabvea i Zambije. Odlično su mjesto za proljetno putovanje s obzirom da sezona kiša prestaje u travnju. Čuti buku vodopada neopisiv je užitak, a ako ste pri novcima priuštite si let helikopterom i pogledajte ih iz zraka.

Južni otok, Novi Zeland

Nalazi se na južnoj hemisferi, što znači da je proljeće od rujna do studenog. Iako je otok 30 posto veći od sjevernog otoka, naseljava ga tek 25 posto stanovništva. Iz tog razloga, ovdje turizam cvijeta, a otok nudi mogućnost kamprianja, planinarenja, plivanja, ronjenja…Pročitajte ovdje jednu iseljeničku priču o Novom Zelandu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju