Reunion
Smješten istočno od Madagaskara, relativno je nepoznat za većinu svjetskih putnika jer nije razvikan kao primjerice Sejšeli. No, ipak ima mnogo toga za ponuditi. Na ovom otoku trenutno živi oko 800.000 ljudi. Ovdje se nalazi jedan aktivan vulkan i oko 27 kilometara predivnih plaža na zapadnoj strani.

Otok je kvalitetno mjesto za odmor za one koji traže relaksaciju, ali ujedno i savršeno za one koji traže avanturu i adrenalin. Ronjenje i spuštanje čamcima niz slapove samo su neki od načina kako se možete zabaviti na Reunionu.

Klima je tropska i vlažna, ljeto traje od prosinca do ožujka, a veljača je najtopliji mjesec u godini s prosječnom temperaturom od 26 stupnjeva. Zima traje od travnja do studenog kada prosječna dnevna temperatura rijetko prelazi preko 20 stupnjeva. Više o Reunionu saznajte ovdje.

Mauricijus
Republika Mauricijus nalazi se u Indijskom oceanu otprilike oko 2.000 km udaljena od Afričkog kontinenta, odnosno tek stotinjak od Reuniona. Nadaleko je poznata po predivno plavom i čistom moru koje ga čini idealnim mjesto za zaljubljenike u ronjenje.


Mauricijus ima 1.3 milijuna stanovnika i jedna je od top destinacija za luksuzni turizam sa širokom ponudom prirodnih atrakcija. Tu su brojne privlačne plaže, tropska flora i fauna te stanovnici koji su nadaleko poznati kao topli i druželjubivi.

Klima na Mauricijusu skoro pa je identična onoj na Reunionu samo što ovdje ljeto traje od studenog do travnja, s prosječnom temperaturom od 25 stupnjeva, a zima od svibnja do listopada s prosječnom temperaturom do 20 stupnjeva. Više o Mauricijusu otkrijte ovdje.

Najtopliji mjeseci su siječanj i veljača kada se temperature penju i do 30 stupnjeva. Ne postoji kišni period, no ipak imajte na umu da većina kiše padne za vrijeme ljetnih mjeseci. Uglavnom, uživajte u fotogaleriji i štedite za zrakoplovnu kartu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju