Chef Avi Levy rođen je pred 38 godina u Jeruzalemu u obitelji koja potječe iz Alžira. Njegova ljubav prema kuhanju započela je u ranom djetinjstvu pod značajnim utjecajem njegove bake, koja je bila vješta kuharica. Diplomirao je hotelski menadžment i specijalizirao u vodećim jeruzalemskim hotelima King David i Hyatt. 2011. godine je osvojio prvo mjesto na izraelskom MasterChefu.


2012. godine je otvorio HaMotzi, alžirski restoran koji nudi autentično iskustvo i posebnu gostoljubivost, s originalnim jelima u kojima predstavlja osobnu interpretaciju sjevernoafričke hrane uz koju je odrastao i obrazovao se.

Dvije godine kasnije otvara restoran Beit HaKavan, u kojemu je specijalitet jeruzalemska ulična hrana servirana u kineskim pliticama ili na pita pecivu. To je restoran koji poslužuje poboljšanu uličnu hranu uz autentične salate i izbor zanimljivih jela stvorenih njegovom maštom i nadahnućem. Nakon uspjeha koji je postigao s restoranom Beit HaKavan odlučio je otvoriti još jedan restoran u Tel Avivu pod nazivom Chirifum.


Tjedan izraelske kuhinje u Hotelu Sheraton Zagreb pod stručnom palicom gospodina Levyja traje od 15. - 21. svibnja, a sve dodatne  informacije potražite na ovom linku! A kako možete naučiti meni već od 100 kn za tri slijeda, jasno je da se vidimo u Sheratonu!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju