Publika prošlogodišnjeg Zagreb Burger Festivala odabrala je Špaleta burger kao najbolji. Kombinacija istarske špalete i junetine obogaćene kravljim sirom, zelenom salatom i dressingom od sjemenki gorušice u toplom brioš pecivu pulske franšize Mason Burgers & Stuff oduševila je mnogobrojna zahtjevna nepca popularnog festivala.

Ove godine, ovaj slavni brend iza kojeg stoji Ivan Zidar, pokušat će nadmašiti sami sebe. Na Festivalu će se pojaviti s tri nova burgera, a iz svoje ponude osobito izdvajaju TeranB. Meso koje se nalazi u ovom burgeru prethodno je odležalo u vrhunskom teranu istarskog vinara Matoševića, a sljubljeno je s crumbleom od pršuta, kompotom od luka u teranu te rukolom.

Zagrepčani i ljubitelji purgerske gastronomije moći će probati Dimljeni smoky Dolac koji je nadahnut najpoznatijijom zagrebačkom tržnicom. On obuhvaća dimljeno i odležano mesa začinjeno majonezom od pancete te dimljenim sirom od kumica s Dolca. Dimljeni smoky Dolac burger Dimljeni smoky Dolac burger (Foto: Mason Burgers & Stuff)

Tijekom trajanja Zagreb Burger Festivala od 13. do 23. rujna na Strossmayerovom trgu premijerno će se moći probati i Dux burger u krumpirovom pecivu sa 100 posto junećim mesom, majonezom od suhe rajčice, zelenom salatom i kiselim krastavcima.

Novost u ponudi bit će i gourmet burgeri, koji će predstavljati mala gastronomska iznenađenja svaka tri dana na festivalu. Posjetitelji će određenog dana na festivalu imati prilike probati Butter burger od sitno mljevene junetine s 40 posto masnoće i naribanog crnog tartufa koji je trenutno u sezoni ili pak burger od škampa oplemenjen fermentiranim bijelim kupusom u pasti od škampa.

U ponudi će se naći i klasični Mason burger s kojim je Ivan Zidar započeo svoju gastro avanturu, a koji uključuje pljeskavicu od junetine odležane u suhoj komori dva tjedna, jaje na oko, zelenu salatu, rajčicu i BBQ umak.

Novosti o ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu i njegovoj ponudi pratite na službenim Facebook stranicama manifestacije.

Butter burger s tarfufima Butter burger s tarfufima (Foto: Mason Burgers & Stuff)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju