Nakon što istrenirate noge na plesnom podiju za doček Nove godine i odmorite se od najluđeg partija s kojim ćete ući u 2018. godinu, ne bi bilo loše da obnovite svoje skijaške vještine. Kraj siječnja idealno je vrijeme za odlazak na skijanje, a naša je preporuka svakako Italija.

Ako ste veliki ljubitelj boravka na snijegu i cjelodnevno skijanje je nešto bez čeka ne možete zamisliti godinu, vrijeme je da uz novogodišnji outfit počnete pripremati i skijašku opremu. Zaputite se u Arabbu, Ski Resort u Italiji.

Arabba se smjestila u srcu Dolomita i nezaobilazno je mjesto gdje borave mnogobrojni skijaši, bilo da su rekreativci ili profesionalci. Pogled na planine doista oduzima dah i tu ćete se sigurno zaljubiti u prirodne kreacije koje će vas okruživati.

Za Dolomite ste sigurno već čuli, a manje je poznato da su silom prirode nastali pred čak 200 milijuna godina. Ponosno prkose nebu s visinom do čak 3000 metara, a ime su dobili prema francuskom geologu Deodatu de Dolomieu koji je prvi prepoznao sastav stijena. Od 2009. godine se nalaze i na UNESCO-vom popisu svjetske prirodne baštine zbog svoje monumentalnosti i jedinstvene ljepote.

Sad kad ste se upoznali s geografijom ovog bajkovitog kraja i na čas se vratili u školske klupe, vrijeme je da se prebacite na skijaške staze. Arabba nudi čak 63 kilometra uređenih staza na kojima ćete pokazivati svoje vještine i izvoditi vratolomije. Oni koji nisu skijaši, a željeli bi to postati, mogu skijati naučiti u Arabba Ski School.

Ni jedan odmor ne prolazi bez okrijepe i odmora, a u Arabbi se možete dobro odmoriti i ugrijati, stoga je dobra ideja istražiti okolne turističke objekte. Gotovo svi se nalaze uz staze i kraj ski liftova, a iz gotovo svakog smještajnog objekta možete direktno doći na skijalište.

Ako pak volite planinariti, popnite se na vrh Marmolade i od tamo ćete doživjeti nešto veličanstveno. Poklonite si prekrasne poglede na čaroban zimski krajolik i okolne planinske masive.

Pripremite se na 7 dana ludog skijanja i zaokružite siječanj skijanjem u Arabbi. Provjerite ponudu i iskoristite dodatnih 250 kuna popusta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju